Annonce
Sport

Delaney før EM-afgørelse: Irland er et godt sted at fejre

Lars Møller/Ritzau Scanpix
Thomas Delaney vil ikke forsvare sig til EM. Irland skal besejres, og så skal der festes i Dublin igen.

Thomas Delaney gør klar til en ny dansk fest i Irland, efter fodboldlandsholdet fredag sikrede sig en matchbold i EM-kvalifikationen med 6-0-sejren hjemme over Gibraltar.

På mandag skal Danmark så "bare" have mindst et point i Irland, og så er EM-billetten i hus.

Men Thomas Delaney vil ikke møde op med et defensivt udgangspunkt.

- Vi skal ikke ud i at stå og forsvare boksen til en uafgjort. Det er ikke sådan, vi spiller.

- Vi har in mente, at vi er gode til at forsvare og lukker få mål ind, men vi kommer derover for at vinde, og Irland er ikke det værste sted at fejre. Det har vi prøvet før, siger Thomas Delaney til Kanal 5.

Det gør han med henvisning til Danmarks 5-1-sejr i Dublin over Irland i returopgøret i VM-playoff i november 2017.

Siden dengang har de to hold mødtes tre gange. Heraf to gange i Danmark. Hver gang er det sluttet uafgjort. Den fjerde af den slags på stribe vil altså sende Danmark til EM.

Det er status efter en professionel indsats mod svage Gibraltar på en dårlig bane i Parken i København.

- Man kan sige meget om Gibraltar, og at det er et lille land, men de prøver at spille fodbold, og det er ikke nemt herinde (i Parken), heller ikke for os.

- Jeg synes egentlig, vi klarede det rigtig godt på et underlag, som er meget besværligt, siger Thomas Delaney.

Han og holdkammeraterne kunne se Robert Skov åbne scoringen efter 12 minutter. Efter 1-0 ved pausen tog det fart i anden halvleg, hvor Skov scorede igen.

- Det var rigtig dejligt. 6-0 var professionelt, kvalitet og en stærk indsats. Alle vidste godt, vi skulle vinde og vinde stort. Vi gjorde arbejdet færdigt, siger Robert Skov til Kanal 5.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce