Ringkøbing

Del af Nygade Nord åbner: Fra på mandag kan du atter køre fra Gågaden til Chr. Husteds Vej

Onsdag fik en del af Nygade Nord et lag asfalt, og på mandag kan du atter køre på den. Foto Poul Osmundsen.
Anlægsarbejdet på den største del af strækningen Nygade Nord fra enden af gågaden og hen til Chr. Husteds Vej er slut, og nu får strækningen et lag asfalt.

RINGKØBING: Onsdag bredte duften af frisk asfalt sig i Nygade.

Det var der den god grund til. Anlægsarbejdet på den største del af strækningen Nygade Nord fra enden af gågaden og hen til Chr. Husteds Vej er nemlig slut, og nu får strækningen et lag asfalt. Det betyder, at man for alvor kan få et indtryk af, hvordan den renoverede gade kommer til at se ud, når den er færdig.

Det betyder ændringer for så vidt angår trafikforholdene i området. Fra på mandag den 15. juli åbner Nygade nemlig for trafik fra Chr. Husteds Vej til Nørregade.

Da der stadig er brolægningsarbejder i gang i fortovene helt op mod vejen, vil strækningen indtil videre være ensrettet fra Chr. Husteds Vej mod Nørregade. Derfor bliver muligheden for beboerkørsel og arbejdskørsel fra Skolevænget og et stykke op ad Nørregade igen forbudt, da ensretningen af denne del af Nørregade igen gælder.

Varekørsel igennem gågaden vil blive tilladt som før.

Arbejdet går godt

Arbejdet koncentreret sig nu om det sidste stykke fra Chr. Husted Vej mod nord hen imod I. C. Christenens Allé, hvor Ringkøbing-Skjern Forsyning er ved at være færdig med ledningsarbejdet samt på det lille stykke vej omkring pladsen med I.C. Christensen statuen, oplyser ingeniør Michael Steen Vejrup fra Ringkøbing-Skjern Kommune, der leder renoveringsprojektet.

Gravearbejdet vil ligge stille de næste to til tre uger, mens sommerferien afvikles.

Brolægningsarbejdet går i øvrigt også rigtig godt, oplyser Michael Steen Vejrup. Han roser "den positive energi i gaden og de positive kommentarer til arbejdet", og er sikker på, at resultatet bliver flot.

Arbejdet vil også foregå igennem sommerferien - dog på et noget lavere blus. Det forventes at være helt færdig hen på efteråret, formentlig oktober.

Herefter vil ledningsnettet i Nygade Nord være fornyet, samtidig med at gaden har fået et nyt udseende, der gerne skulle være med til at stimulere forretningslivet i området.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce