Annonce
Skjern

Dejbjerglund-forstander har nu resultatet af testen af 140 elever og 30 medarbejdere: Jeg er lettet

Fortstander Kjeld Lykke Christiansen, der her ses tale ved en tidligere lejlighed før coronaen, forventer, at efterskolen er i gang igen onsdag morgen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fire medarbejdere og fire elever ud af 140 er testet covid-positiv. Dermed forventer Dejbjerglund at være tilbage i normal gænge onsdag morgen.
Annonce

Dejbjerg: Lokalerne på Dejbjerglund Efterskole står stadig tomme, efter at forstander Kjeld Lykke Christiansen i mandags sendte samtlige 140 elever hjem med besked på at blive coronatestet. Men i morgen tirsdag aften skulle eleverne være tilbage – undtagen fire elever, som er testet positiv, og derfor må afvente resultatet af endnu en test og symptomfrihed.

- Jeg er lettet og rigtigt glad for, at vi fik dem sendt hjem i mandags. Derved undgik vi en stor spredning på skolen. Man syntes, det var en stor beslutning, men det ville være gået værre, hvis vi ikke havde gjort det. Vi satser nu på, at de fleste er tilbage på skolen igen tirsdag aften. Alle medarbejdere er også tilbage onsdag, og så kan vi køre fuldt skema, siger Kjeld Lykke Christiansen.


Jeg er lettet og rigtigt glad for, at vi fik dem sendt hjem i mandags. Derved undgik vi en stor spredning på skolen.

Kjeld Lykke Christiansen, forstanderpå Dejbjerglund Efterskole


Annonce

Måtte ringe rundt

Han fik fredag aften og lørdag morgen besked fra de fire smittede elever, hvorpå han måtte ringe til deres nære kontakter og bede dem tage endnu en test.

Han har desuden være i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og skal aflevere en redegørelse til Børne- og Undervisningsministeriet.

- Jo, jeg var været en del i telefonen i weekenden. Men ellers har der været fantastisk ro på, fordi procedurerne er så tydelige, og at myndighederne er så gode til at vejlede og guide dig videre, siger forstanderen.

At kun fire elever ud af 140 havde coronavirussen, ser han som tegn på, at efterskolens regler om primærgrupper og hygiejne har vist sit værd.

- Det er en indikation på, at vi har haft ret godt styr på det. Men smitten kan jo komme ind på mange måder. Eleverne kan være hjemme en weekend, røre ved noget og pådrage sig smitte, som de så kommer tilbage på skolen med. Og fordi smittetrykket er så højt, skal vi være forberedt på, at denne situation kan opstå igen nogle måneder frem, siger Kjeld Lykke Christiansen.

Det var forstanderen selv, der var det først opdagede coronatilfælde på efterskolen. Efter to dage med feber testede han positiv forrige søndag, hvorpå samtlige 30 medarbejdere og 25 elever, som var hans nærkontakter, blev lyntestet.

Ingen af de 25 elever var positive, viste lyntesten, men en medarbejder havde smitten. Dermed var smitteopsporingen blevet yderlige kompliceret, hvilket fik Kjeld Lykke Christiansen til at hjemsende alle på skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Her er tallene, du ikke må se: 12 smittede med minkvariant i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern

Massetest i Vestjylland: Torsdag åbner yderligere to teststeder i Ringkøbing-Skjern

Annonce