Annonce
Skjern

Debutsingle er på vej: Victor og vennerne fandt melodien på efterskole

17-årige Victor Stokholm lægger stemme til sangen 'Look at it,' der er indspillet hjemme på den kreative vestjydes værelse. Foto: Morten Fog
17-årige Victor Stokholm - opvokset i Skjern og i dag bosat på Fanø - udgiver fredag 21. februar sin debutsingle, 'Look at it', der udspringer af tætte venskaber på en efterskole.

Skjern/Fanø: En solseng, en gammel trækasse og gaffertape i metermål. Det lyder som noget, Egon Olsen kunne bede Kjeld og Benny om at skaffe forud for et nyt, spektakulært Olsen Banden-kup.

Men nej, det var blot nogle af de remedier, Victor Stokholm gjorde brug af, da han i august sidste år satte sig for at opbygge sit eget musikstudie på sit loftsværelse.

I dag kan den 17-årige vestjyde med stolthed fremvise det færdige resultat i form af debutsinglen 'Look at it', der udkommer fredag 21. februar.

Udgivelsen af den poppede sang var næppe blevet til virkelighed, hvis ikke Victor Stokholm havde mødt Thomas Christiansen, Magnus Gleerup og Asger Lenz på Lunderskov Efterskole vest for Kolding:

- Da vi i juni 2019 stoppede på efterskolen, rejste vi tilbage til hver vores landsdel, men vores samarbejde fortsatte, siger Victor Stokholm, der er opvokset i Skjern og i dag bosat hos sin far på Fanø.

Annonce

Video filmet i Esbjerg

Direkte i forlængelse af efterskoletiden gik Victor Stokholm i gang med at videreudvikle på sin idé og sit håb om at udgive en sang. I første omgang delte han sine kreative tanker med Thomas Christiansen, der var med på at forfølge drømmen.

Fra sit primitive hjemmestudie sendte Victor løbende lydoptagelser til sin gode efterskoleven, der i dag har status som Stokholms producer. Mens 'Look at it' begyndte at tage form henover efteråret, blev også Magnus Gleerup og Asger Lenz koblet på det ambitiøse projekt:

- På Lunderskov gik de på filmlinjen, og de sagde hurtigt ja til at hjælpe med at lave en musikvideo til sangen, siger Victor Stokholm.

I november mødtes de fire venner i Esbjerg, hvor tidsplanen var stram og vejret dårligt, men med lånt udstyr lykkedes det at skabe en video til det godt tre minutter lange single-udspil, der lyder voksent og varmt.

Hovedmanden bag 'Look at it' synes, at sangen kan noget helt specielt:

- Og det er kun begyndelsen, lyder det fra Victor Stokholm, der går i 1.g på Esbjerg Gymnasium, hvor hans hovedfag er musik og engelsk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce