Annonce
Ringkøbing-Skjern

Debattør dømt: Ulovligt at kalde byrådsmedlem for luderkarl

Jørn Verner Stendorf vil nu forsøge at få Procesbevillingsnævnet til at tage sagen om hans mail til et byrådsmedlem op, da han mener, den er meget principiel. Arkivfoto: Mikkel Jezequel
Jørn Verner Stendorf er ved retten i Herning kendt skyldig i sagen om en mail, hvor han ikke bare sviner modtageren, men også to andre politikere med skældsord, som, retten mener, er hånlige, og dermed en overtrædelse af straffeloven.

Stadil/Herning: Der var tale om hån, skældsord eller anden fornærmelig tale, da debattør Jørn Verner Stendorf sidste år i marts blandt andet kaldte den daværende Venstremand og nuværende løsgænger i byrådet, Svend Boye Thomsen, for luderkarl i en mail sendt til hans byrådsmailadresse.

Det var heller ikke i orden at kalde Kristendemokraten Kristian Andersen for 'Kristus Andersen' og fortaler for 'englefisse og homovielser', ligesom det også var over stregen, at tidligere borgmester og nuværende byrådsmedlem for Venstre Iver Enevoldsen blev afbilledet som jøde med kalot med en vedhæftet jødevittighed, der involverede et 'erigeret lem'. Det har retten i Herning netop fastslået.

Stendorf er ikke bare kendt skyldig i at overtræde straffeloven. Han skal også betale 10 dagbøder af 500 kroner samt sagens omkostninger.

Selv kalder debattøren fra Stadilø dommen for helt urimelig.

- Jeg kan på ingen måde acceptere, at jeg skulle være skyldig. Det her er en principiel sag. Jeg bruger min ytringsfrihed ved at sende en intern mail. Det er rigtigt, at jeg kalder Svend Boye Thomsen for luderkarl, men det er sket i en intern mail. Satire og humor er også en del af ytringsfriheden. Jeg vil øjeblikkeligt gå videre med sagen, lyder hans umiddelbare reaktion på dommen.

Jørn Verner Stendorf kan imidlertid ikke bare anke sagen til landsretten. Så skulle bøden nemlig være på mere end 6000 kroner. Derfor er hans eneste mulighed at søge Procesbevillingsnævnet om at få sagen behandlet. Det kræver, at nævnet finder dommen helt principiel.

Svend Boye Thomsen, som anmeldte sagen til politiet, er tilfreds med dommen.

- Det er fint, at retten har slået fast, at der trods alt er grænser for, hvad man skal finde sig i - også som politiker, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce