Navne

Debatredaktør har jubilæum: Han ser verden som historier

Henrik Sejerkildes fritidsinteresser drager også paralleller til hans arbejdsliv. I fjor udgav han for eksempel bogen "Dansk bogdesign i det 20. århundrede". Foto: Vibeke Volder

Henrik Sejerkilde, der er debatredaktør på avisen Danmark, kan fredag 1. februar fejre 25-årsjubilæum med flere nyheder - selvom der ikke er kommet flere nyheder i verdenen. "Det er vores bidrag til forureningen", lyder det spøgefuldt.

Holstebro/Ringkøbing: Hvor besynderligt jobbet end kunne lyde, så var det ikke desto mindre en fast del af nyhedsvagten på Skagens Avis i begyndelsen af 1990'erne. Således også for stedets daværende praktikant, Henrik Sejerkilde. Hver morgen skulle døgnets telegrammer sorteres. Ritzau-rullen holdt nemlig aldrig fri, men spyttede nyheder ud fra sin position på førstesal og videre ned ad trappen.

- Og så var det min opgave at finde to telegrammer ud af 350, som kunne komme i avisen som en-spaltede nyheder - men ikke mere end det. Nyheder som Augustkuppet mod Gorbatjov i 1991 fik en henvisning på forsiden, mens tophistorien den dag var en lokal Falckmand, der havde opfundet nogle vildtreflektorer. Vi var en bevidst lokal avis.

I dag - 28 år senere, hvoraf de 25 har været hos Jysk Fynske Medier - rydder han stadig op. Denne gang som debatredaktør for avisen Danmark, der hver dag er med de 13 dagblades lokale papirudgaver, herunder også Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Jobbet som journalist er, hvad man gør det til. Det er jo det, der er så interessant. Der er den livsstil i det, at man nok ser verden som historier. I dag kan man se nyheder i en endeløs båndsløjfe. TV2 News er eksemplet på, at bare fordi vi dækker døgnet rundt, er der ikke kommet flere nyheder i verden. Det er vores bidrag til forureningen. På samme måde er det min udfordring som debatredaktør, at vi forurener mindst muligt. Vi skal give plads til alle fløje i en sag, men vi skal også være gårdvagten, der sikrer, at der er høj kvalitet i debatten i en tid, hvor alle kan komme til orde på alle kanaler. Det er hverken censur eller hyppen egne holdninger. Det er det betroede erhverv, vi har som formidlere, siger Henrik Sejerkilde.

Nettet til forskel

I dag sidder Henrik Sejerkilde hovedsageligt hos Dagbladet Holstebro. Han stammer fra Horsens, bor i dag i Vils på Mors med sin kone, Trine. I 1994 kom han til Dagbladet i Ringkøbing, først som redaktionssekretær, siden som spydspids for weekendtillægget Fri.

Fritidsinteresserne tæller en bogsamling på omkring 6000 bøger samt et forfatterskab, der sidste år bød på bogen "Dansk Bogdesign i det 20. århundrede".

Selv lyder hans formel på nu at kunne fejre 25-årsjubilæum i en omskiftelig branche: At passe sit arbejde - og kende modtageren.

- Det er ikke sådan, at jeg er døvstum, for der er sket meget på 25 år - nettet har gjort hele forskellen. Dengang var der kun én tragt, nyheder kunne hældes ud af. Arbejdsmailboksen holder i dag aldrig fri - min opgave er så ikke at besvare den på alle tider af døgnet, siger han.

På den måde - Ritzau-rulle, mailboks eller ej - rydder Henrik Sejerkilde mange år senere op - på visse tidspunkter ...

0/0

Tophistorier

Annonce
Mindeord For abonnenter

Kaj Munks organist er død: Stadil har mistet Fru Stinus

Annonce
Annonce
Navne

Erfaren kok bestyrer i museumscafé

Navne

Ny regionskonsulent i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland

Tophistorier

Navne

Præst på hospice: Påskeugen kan noget særligt

Navne

Guldkonfirmation i Lønborg Kirke

Jubilæum

Jubilar har lavet omkring 2000 regnskaber

Jubilæum

Pludselig er der gået 40 år

Navne

Skjern-præst blev Årets Teolog 2019