Annonce
Debat

Debat: Regeringen arbejder for et mere humant asylsystem

Debat: Replik til Mogens Blicher Bjerregårds indlæg i Avisen Danmark 13. april:

Regeringen har i år afsat 350 millioner kroner mere end sidste år til blandt andet at hjælpe flygtninge i nærområderne. Næste år planlægger vi at prioritere endnu flere penge fra udviklingshjælpen til verdens flygtninge.


Annonce

Når vi ønsker at gentænke asylsystemet, er det, fordi det nuværende system er inhumant og uretfærdigt.

Fra debatindlægget


Mattias Tesfaye


Alligevel giver Mogens Blicher Bjerregård Avisen Damarks læsere det modsatte indtryk i sit indlæg med overskriften "Stop den inhumane asylpolitik" 13. april.


Mogens Blicher Bjerregård tror, at regeringens mål om nul spontane asylansøgere til Danmark betyder, at vi fremover ikke skal hjælpe flygtninge. Det er ganske enkelt forkert.

Vi ønsker at gentænke hele asylsystemet. Det betyder, at vi vil flytte asylbehandlingen og den eventuelle beskyttelse uden for EU. Her kan vi hjælpe langt flere og bedre. Måske endda i samfund, der ligner landet, som de er flygtet fra, langt mere end Danmark gør.

Når det lykkes, vil vi i stedet genbosætte gennem FN’s kvotesystem. Sidste år besluttede regeringen, at Danmark vil tage imod 200 kvoteflygtninge fra flygtningelejre i Rwanda. Det er en langt mere ordentlig måde end den menneskesmugler-junglelov, der desværre hersker i dag.

Når vi ønsker at gentænke asylsystemet, er det, fordi det nuværende system er inhumant og uretfærdigt.

Rigtig mange mennesker drukner på vej over Middelhavet i deres forsøg på at nå Europa. Og over halvdelen af dem, der rent faktisk når frem til Europa, har slet ikke et beskyttelsesbehov. I Danmark har vi lige nu omkring 1100 afviste asylansøgere. Det koster cirka 300.000 kroner at have én afvist asylansøger indkvarteret på et udrejsecenter i et år.

Det er uholdbart for alle parter. Derfor skal vi arbejde på at holde tilstrømningen til Danmark nede. Ikke for at hjælpe færre flygtninge, men for at hjælpe flere og bedre. Bare i nærområderne.

I 2019 opholdt 73 procent af verdens flygtninge sig i nærområderne til lande, som de er flygtet fra. Det giver derfor mening at flytte hjælpen dertil, hvor vi får langt mere beskyttelse for pengene. Og det mener vi i regeringen er en mere human asylpolitik, end vi har i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce