Annonce
Debat

Debat: Har DR dømt Ellemann ude?

Annonce

Debat: ”Balladen i Venstre kan også mærkes i partiets bagland – lokalformænd melder sig ud af Venstre efter opgør mellem Ellemann og Støjberg”. Sådan lyder overskriften i en artikel, der blev lagt på Facebook 18. januar. Ulejliger man sig med at åbne og læse artiklen, ser man hurtigt, at indholdet peger på en helt anden tendens: Solid opbakning hos Venstres lokalformænd til Ellemanns håndtering af Støjberg i forhold til Rigsretssag og hendes exit som næstformand.

Hvad er problemet? Problemet er, at DR svigter sin opgave som objektiv nyhedsformidler til fordel for en sensationspræget overskrift, der er direkte misvisende.

Radio- og fjernsynsloven siger bl.a. om DR’s opgaver: Ved informationsformidlingen skal der lægges vægt på saglighed og upartiskhed. Hvad er DR’s ærinde her? I bedste fald ”click bait”, altså at lokke med en fængende overskrift for at få læseren til at læse den fulde artikel.

At dømme efter kommentarsporet på Facebook lykkedes dette ikke – man valgte at tage overskriften for gode varer. I værste fald er DR’s hensigt at bære brænde til bålet og vanskeliggøre Ellemanns opgave yderligere. Det er Venstre-medlemmernes opgave at støtte Ellemann, men det er DR’s opgave at formidle saglig og upartisk journalistik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Vinternote: Genopdagelse

Annonce