Annonce
Debat

Debat er saltet i demokratiet

På kant: Vi skal ikke finde os i trusler overfor mennesker, som tager ordet i offentlige debatter. Debat er selve kernen i demokratiet, og verbale sværdslag er saltet, der giver det hele smag. Derfor har SF foreslået at slå hårdt ned på trusler, styrke efterforskningen og at tage bedre vare på ofrene.

Det er jo meget fint med ytringsfrihed, forsamlingsfrihed, frihed til at danne foreninger, forsamle sig og at demonstrere. Men det hele nytter ikke noget, hvis vi ender i truslernes tyranni. Vold antager mange former, og nogle gange kan psykisk vold sætte kraftigere spor end fysisk.

Det er ikke nok at have retten til at tale frit, hvis det lykkes bøller at lukke munden på mennesker, som har noget på hjerte. Det kan skræmme ofrene fra at tage ordet en anden gang, og som sideeffekt skræmmer det andre fra at tale frit.

Forfatteren til ”Dødevaskeren” Sara Omar, giver os indblik i nogle pigers vanskelige opvækst, og alligevel ender hun med politibeskyttelse. Folketingskandidat Halime Oguz trues efter at have talt om parallelsamfund på TV. Mange konkrete sager fra medierne dokumenterer at også en række politikere mærker konsekvenserne

Demokratiet skal iltes, ofrene beskyttes, og bøllerne straffes.

Karsten Hønge
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce