Annonce
Debat

Debat: Bankerne bør droppe de sorte investeringer

Annonce

I 2018 steg investeringerne i olie, kul og gas, mens investeringerne i vedvarende energi stod stille. Det viser den nyeste udgave af International Energy Agency’s rapport om investeringer i energisektoren. En af de store udfordringer er, at priserne på den fossile energi simpelthen bare er for lav, men jeg mener også, at vi bør kræve, at vores banker udelukkende foretager grønne investeringer og dropper de kulsorte.

Flere banker er begyndt at tilbyde grønne lån til både privatpersoner og erhverv, og det er selvfølgelig et rigtigt fint tiltag, men hvordan kan det være, at de store banker ikke dropper deres investeringer i fossile brændsler, når de tilsyneladende godt ved, at det både er det, folk efterspørger, og det der er bedste for vores verden?

Men i sidste uge skete der noget stort. Den Europæiske Investeringsbank (EIB) besluttede, at de fra slutningen af 2021 vil stoppe med at låne penge ud til virksomheder der arbejder med fossile brændsler. Derimod vil de støtte investeringer i grønne projekter med 7.500 milliarder. Det er en kæmpe stor beslutning, som kan have en enorm positiv betydning. Forhåbentlig kan det også betyde, at der bliver lagt pres på danske banker, som stopper med at låne ud til de virksomheder, som belaster vores klode med enorme mængder af forurening. Bankerne bør komme ind i kampen for reel grøn omstilling!

Nanna Bonde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Esmark ansætter fire nye medarbejdere

Annonce