x
Annonce
Debat

Debat: Arne med mere - fatamorgana-regeringen må ud i virkeligheden

Løfter: Et fatamorgana er "en luftspejling, som kan fremkomme, når der er et lag varm luft over en koldere luftmasse tæt ved jordoverfladen. Og er det ikke lige præcis det, vi ser med den nuværende regerings udmeldelser - varm luft oven på kolde realiteter?

Vi startede året med at statsministeren annoncerede flere børnefjernelser for at løse et problem med dårlige familier. De mange børnefjernelser kom ikke rigtig videre, fordi dem der ved noget om børnefjernelser - eksperterne - advarede i mod det. Også fatamorganaet med en dansk migrantlejr i Nordafrika, der skulle fjerne flygtningestrømmene måtte minister Mattias Tesfaye lukke ned for - det var en luftspejling uden realiteter. Den tidlige pensionsmulighed for "nedslidte Arne" har ikke vist sig endnu - også det er en luftspejling simpelthen, fordi man ikke kan definere nedslidning klart nok.

Den socialdemokratiske regering har lovet yderligere ét tusinde nye sygeplejersker på regionernes sygehuse, men det viser sig også at være et fatamorgana, for sygeplejerskerne findes ikke, og der kan ikke uddannes tusinde sygeplejersker med et knips. Ovenikøbet er mange sygeplejersker på deltid, fordi det passer dem bedst, og hvis regeringen vil tvinge dem på fuld tid, vil de søge over i kommunerne. Det samme har vi set med normeringerne i børnehaver og vuggestuer - der er ikke pædagoger og pædagogmedhjælpere til luftspejlingen om højere normeringer.

Regeringen har også fået vedtaget en 70 procent reduktion af udslippet af CO2 i Danmark og lovet, at det ikke vil have nogen konsekvenser for dem med lavere indkomster eller konsekvenser for beskæftigelsen. Det viser sig nu, at det kan ikke lade sig gøre. Omlægningen vil gøre transport dyrere og industrien vil indskrænke i Danmark. Hvem havde regnet med andet?

Det sidste fatamorgana kom i sidste uge, hvor regeringen lancerede stop for lukning af lokale erhvervsskoler - der er bare ikke sket en eneste lukning - de er lagt sammen i campusser for at tilbuddet kunne blive liggende lokalt. Som vælgere bør vi kunne forvente, at en regering tænker sine forslag mere igennem. Den socialdemokratiske regering har hele embedsmandsapparatet, et stort korps af spindoktorer, og de er også udstyret med mobiltelefoner.

Nogen kunne jo ringe ud i virkeligheden. Og ringe ud til dem, der arbejder med problemerne og få lidt flere data og lidt flere forklaringer, før de forslag lanceres. Så kunne vi undgå flere politiske fatamorganaer.

Peter Harboe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce