Annonce
Debat

Debat: Amazon skal konkurrere på lige vilkår

Kristian Thulesen Dahl
Annonce

Debat: ”Amazons arbejdsmetoder bekymrer danske virksomheder” er overskriften på en artikel i Avisen Danmark 5. januar. Det forstår jeg godt. Alle forventer, at Amazons indtog på det danske marked er lige om hjørnet. Vi risikerer, at det bliver med store negative konsekvenser for det danske handelsliv, ikke mindst i provinsen, hvis ikke vi sikrer, at Amazon og andre internetgiganter konkurrerer på fair og lige vilkår.

Konkurrence er godt. Men det skal vel at mærke være fair konkurrence. Amazon har med stor succes gjort sit indtog i mange lande. Ejeren Jeff Bezos er en af verdens allerrigeste mænd. Stort udvalg, lave priser og hurtig levering er dejligt for kunderne. Men medaljen har en bagside.

For Amazons indtog på forskellige markeder er fulgt af historier om kummerlige løn- og arbejdsvilkår, unfair konkurrence og manglende eller meget lille skattebetaling. Mange har sikkert også læst historier om, hvordan nogle af de produkter, der sælges bl.a. i store kinesiske netbutikker, slet ikke lever op til de krav til produktsikkerhed, som gælder i Danmark. Og det går selvfølgelig ikke!

Og det vil vi i Dansk Folkeparti gøre noget ved. Derfor fremsætter vi et forslag, som skal sikre, at alle netbutikker, der opererer på det danske marked, følger den samme lovgivning, hvad angår bl.a. forbrugerbeskyttelse og momsregler, uanset om der er tale om en sædvanlig netbutik eller en online markedsplads.


Vi skal skabe orden i nethandels-junglen


Amazon (og andre) skal leve op til de samme regler, som danske butikker og importører. Amazon og lignende platforme skal tage ansvar for alle varer, der sælges via deres platforme (som f.eks. ”Amazon Marketplace”. Momskontrollen skal styrkes. Det er nogle af de vigtigste elementer i DF’s forslag. Jeg håber, at de andre partier bakker op.

Vi skal skabe orden i nethandelsjunglen. Og hvis det samtidig kaster lidt ekstra skattekroner af sig til at finansiere vores velfærd, så gør det selvfølgelig heller ikke noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fremtiden smedes i laboratoriet på Innovest: Industri 4.0 skal løfte Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Annonce