Annonce
Hvide Sande

De vil gøre noget ved plastaffald: Statskroner til to vestjyske projekter, der skal gøre vore strande renere

Miljøministeriet støtter nu to plastsindsamlings-projekter i vort område økonomisk. Foto Mads Dalegaard, JFM/Scanpix.
Annonce

HVIDE SANDE: Kampen mod plastforurening af strandene i vort område har nu fået opbakning af Miljø- og Fødevareministeriet.

Blandt 13 projekter, der har fået støtte af en pulje, som ministeriet har oprettet til bekæmpelse af plastsvineriet, er der to fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det drejer sig om firmaet Om-Hu i Hvide Sande, der vil samle plast ind om vinteren i den periode, hvor de store indsamlingskasser, kommunen har opstillet i sommerhalvåret, er fjernet, og det drejer sig om Søndre Klegod Grundejerforening, der har fået støtte til et telt og nogle stole, der skal bruges til den årlige strandrensning.

Mens Om-Hu, der har planer om at genbruge indsamlet plastaffald, har fået et tilskud på 280.000 kroner, har grundejerforeningen fået 12.500 kroner, fortæller Lars Schiødt fra bestyrelsen.

- Vi samler engang om året skrald - herunder plast - ind på cirka en kilometer strand og klitterne bagved. Støtten er gået til indkøb af et telt og nogle stole, så vi kan komme i læ og ly på de strandrensningsdage, hvor vejret er dårligt, siger han.

- For os betyder det dog lige så meget, at ministeriet ved at give os støtte, giver et skulderklap til det arbejde, vore frivillige indsamlere gør, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Kræmmer-Winnie er tilfreds med politi-undskyldning: Men hun forstår stadig ikke, at markedet skulle lukkes

Annonce