Læserbrev

De unge skal have et sted at hænge ud: Skaterpark i Tarm by

Læserbrev: Det er ingen hemmelighed, at der er mange gode mennesker, som arbejder ihærdigt på den gamle station i Tarm. Det er meget prisværdigt og jeg håber virkelig, det kan blive et sted for vore børn og unge mennesker i Tarm og omegn. Jeg er helt sikker på, at hvis I spørger de unge, mangler de et sted at hænge ud med og uden opsyn, og i forlængelse af et sådant hus vil en skaterpark være helt fantastisk.

Vi har masser af foreningssport, men der er mange, som af forskellige grunde ikke er til foreningssport, så for dem vil det være et kæmpe hit at få Stationen som samlingssted og en Skaterpark at boltre sig på.

Vi har oplevet det i Lemvig Skaterpark, hvordan man hygger sig i alle aldersgrupper, og hvis man ikke selv er så modig så kan man som familie slå sig ned ved borde og bænke med frokosten og kaffen i hyggelige omgivelser. En sådan skaterpark kan jeg virkelig unde børn og unge mennesker i Tarm.

Skaterparken skal ligge et sted ”hvor ungerne kan ses”, der er jo ikke noget ved at være super dygtig, hvis ikke nogen kigger på.

Min eneste bekymring har været sikkerheden i forhold til skinnerne, men jeg er blevet oplyst om, at der kommer et hegn op, så området bliver mere sikker end i dag.

At etablere en skaterpark er ikke nogen gratis fornøjelse, så jeg vil håbe at Ringkøbing-Skjern Kommune sammen med fonde og private vil være behjælpelig med financieringen, så børnene i det sydlige område også kan være med.

For slet ikke at nævne alle de turister, der kommer til vore onsdagsmarkeder, så kan børnene sættes af i skaterparken mens de voksne handler for derefter at mødes til lidt mad eller en is.

Lad os nu stå sammen om endnu et projekt i Tarm. Vi har vist vi kan rigtig meget hvis vi står sammen.

Arkivfoto
0/0
Annonce
Klumme For abonnenter

Klumme: Mens mange kæwler om valg, kigger jeg på æwler

Annonce
Annonce
Indland

Også kvinder på Fyn og i Jylland fik mangelfulde kræfttjek

Klumme

Midt i en konfirmationstid: Talen, som en farfar aldrig fik holdt til sit ældste barnebarn

Klumme

Hvad har Kasper Søndergaard, min cykel og sammenhængskraft til fælles?

Debat

Den fødende kvinde

Leder For abonnenter

Lad os mødes i Hvide Sande

Gråvejr, frisk vind fra vestnordvest og kun 11 grader her på tærsklen til sommeren … Men i det mindste er der ikke udsigt til regn, så der er ingen grund til at blive hjemme, når der i eftermiddag indbydes til Ringkøbing-Skjern Kommunes største byfest - "Danmarks Dejligst i Naturens Rige"! Lidt vind i håret og småkoldt gråvejr kan vel ikke skræmme en vestjyde - især ikke, når festen er gratis, programmet omfattende og stemningen med garanti hyggelig. Det var den i alt fald sidste år, da den turnerende festival Danmarks Dejligst første gang ramte Naturens Rige; det foregik på Bundsbæk Mølle, hvor 1500 mennesker mødte op. Lad os håbe, at der kommer endnu flere til Hvide Sande i dag. For festen er udtryk for en god idé om at skabe samling og sammenhæng i vores geografisk store kommune. En dag, hvor vi kan skabe nye forbindelser og venskaber på tværs af både foreninger og organisationer, virksomheder, byer og - ikke mindst - de gamle kommuneskel. Kort sagt en slags "mini-folkemøde". Af samme grund er festivalen også turnerende; det er meningen, at den år for år flytter rundt fra sted til sted i kommunen. Det er altid oplysende at se andre end de normale hjørner af vores fælles matrikel. I år er turen altså kommet til Hvide Sande, hvor festen foregår langs havnen ved Troldbjergvej nordvest for Kammerslusen. Helt i festivalens ånd holdes den med hjælp fra det lokale frivillige foreningsliv, og 80 procent af overskuddet vil blive udbetalt til de foreninger, der hjælper til. De sidste 20 procent videreføres som startkapital til næste års gratis Danmarks Dejligst. Og hvad kan du så forvente, hvis du møder op? Ja, selvfølgelig er der en masse gratis musik. På den Store Ude-Scene vil lokale musikere som sangeren Karen Kousgaard, Vokal Vest og Ringkøbinggarden levere musikken sammen med rapperen Jokeren, den danske popgruppe Back to Back og country-musiker Tamra Rosanes. Men det er selvfølgelig ikke musik alt sammen. Du kan for for eksempel møde lokale byrådspolitikere, der vil opholde sig i et politisk debattelt. På den Lille Inde-Scene kan du deltage i debatter om tre af FN's 17 verdensmål, som rådgivningscentret Frivillig Vest har udvalgt. Temaerne er "mindre ulighed" og "bæredygtig energi/klimaindsats". Derudover sker der selvfølgelig en masse andet. Ikke mindst kan du møde en masse foreninger, der fortæller om, hvad de arbejder med. For er der noget, der er karakteristisk for Naturens Rige, er det, at vi har et rigt og varieret foreningsliv. Der er kort sagt lagt op til en hyggelig lørdag eftermiddag og aften i Hvide Sande for borgere i hele kommunen. Og ingen har vist endnu taget skade af en smule vind i håret …