Annonce
Læserbrev

De unge skal have et sted at hænge ud: Skaterpark i Tarm by

Læserbrev: Det er ingen hemmelighed, at der er mange gode mennesker, som arbejder ihærdigt på den gamle station i Tarm. Det er meget prisværdigt og jeg håber virkelig, det kan blive et sted for vore børn og unge mennesker i Tarm og omegn. Jeg er helt sikker på, at hvis I spørger de unge, mangler de et sted at hænge ud med og uden opsyn, og i forlængelse af et sådant hus vil en skaterpark være helt fantastisk.

Vi har masser af foreningssport, men der er mange, som af forskellige grunde ikke er til foreningssport, så for dem vil det være et kæmpe hit at få Stationen som samlingssted og en Skaterpark at boltre sig på.

Vi har oplevet det i Lemvig Skaterpark, hvordan man hygger sig i alle aldersgrupper, og hvis man ikke selv er så modig så kan man som familie slå sig ned ved borde og bænke med frokosten og kaffen i hyggelige omgivelser. En sådan skaterpark kan jeg virkelig unde børn og unge mennesker i Tarm.

Skaterparken skal ligge et sted ”hvor ungerne kan ses”, der er jo ikke noget ved at være super dygtig, hvis ikke nogen kigger på.

Min eneste bekymring har været sikkerheden i forhold til skinnerne, men jeg er blevet oplyst om, at der kommer et hegn op, så området bliver mere sikker end i dag.

At etablere en skaterpark er ikke nogen gratis fornøjelse, så jeg vil håbe at Ringkøbing-Skjern Kommune sammen med fonde og private vil være behjælpelig med financieringen, så børnene i det sydlige område også kan være med.

For slet ikke at nævne alle de turister, der kommer til vore onsdagsmarkeder, så kan børnene sættes af i skaterparken mens de voksne handler for derefter at mødes til lidt mad eller en is.

Lad os nu stå sammen om endnu et projekt i Tarm. Vi har vist vi kan rigtig meget hvis vi står sammen.

Annonce
Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce