Annonce
Ringkøbing-Skjern

De svageste grupper skal have højeste prioritet

Annonce

Læserbrev: Jeg kan ikke forstå, hvad en regering er til for, hvis det ikke er for at beskytte de svage. De stærke skal nok klare sig.

Sådan sagde den nu afdøde popsanger Kim Larsen i et interview for nogle år siden på DR.

Det havde – og har – han helt ret i, og det gælder ikke kun på nationalt plan, men også lokalt.

Derfor bliver min indgangsvinkel ved de kommende budgetforhandlinger, at Ringkøbing-Skjern Kommune først og fremmest skal prioritere den nødvendige indsats for at sikre værdige forhold for de mest udsatte grupper i kommunen.


Jeg er helt åben for om nødvendigt at skære ned på andre områder for at undgå besparelser på de svageste grupper i vores samfund.


Det gælder særligt den gruppe af borgere, som er ramt af fysiske eller psykiske handicap.

Ved budgetforhandlingerne sidste år var prioriteringen – eller manglen på samme – af handicap- og psykiatriområdet det helt store stridsspørgsmål i forhandlingerne, og det bliver helt sikkert et tema igen i år.

For som det ser ud nu, vil der skulle skæres 20 millioner kroner om året allerede fra næste år, hvis vi ikke tilfører nye midler til området.

Det bliver ikke med min opbakning.

Jeg mener, at vi bør tilføre området en meget stor del af de midler, vi bliver tildelt ekstra som følge af udligningsreformen.

Jeg er også helt åben for om nødvendigt at skære ned på andre områder for at undgå besparelser på de svageste grupper i vores samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce