Annonce
Danmark

De største indtryk: - Det er en rejse mellem to forskellige verdener

Familien Munk er hjemvendt fra en lille uge i Jordan i starten af oktober, hvor de har været nede sammen med Dansk Flygtningehjælp for at se og opleve, hvad alle pengene fra landsindsamlingen går til, samt hvordan livet er i Jordan som syrisk flygtningefamilie eller i en flygtningelejr. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Efter et besøg hos en syrisk flygtningefamilie, et besøg i Dansk Flygtningehjælps medborgerhus i det østlige Amman og en dag i Azraqlejren, var der mange indtryk at fordøje for familien Munk. Vi har efterfølgende spurgt familien, hvad der gjorde størst indtryk på dem fra deres rejse til Jordan.

Brødtekst

Sejer Munk, 7 år

Sejer Munk, 7år. Foto: Mais Salman/DRC

- Det var svært at forstå, at de ikke havde mere legetøj dernede. De havde været vant til at have så meget i Syrien, og nu havde de næsten ingenting. De var meget mere glade for det, de havde, end jeg er for alt mit legetøj.

Liv Munk, 11 år

Liv Munk, 11 år. Foto: Mais Salman/DRC

- Jeg vil helst ikke tænke så meget over det, for så bliver jeg ked af det. Men jeg synes, at det var svært at forstå, at børnene i Khasharfeh-familien kunne være så glade, selvom de havde så lidt.

- Men jeg var glad for at se medborgerhuset, som Dansk Flygtningehjælp drev, for det virkede som et sted, hvor både de voksne og børnene var glade for at komme og være sammen.

Asger Munk, 35 år

Asger Munk, 35 år. Foto: Mais Salman/DRC

- Det er opløftende og inspirerende at se det arbejde, som Dansk Flygtningehjælp gør for at skabe et indhold og en tilværelse for flygtninge, blandt andet de psykosociale tilbud, der giver mulighed for at skabe netværk og samtidig fortælle deres historie og bearbejde de oplevelser, de har haft.

Karina Munk, 39 år

Karina Munk, 39 år. Foto: Mais Salman/DRC

- Der er mange indtryk, der har rumsteret siden hjemkomsten. Især de direkte møder med de syriske flygtninge har sat spor. Deres fokus på de vigtige ting i livet, gode humør og glæde over en lille ting som at få besøg, samtidig med, at de står i nærmest håbløse livssituationer, sætter virkelig tingene i perspektiv i forhold til vores egen hverdag.

- I det hele taget må man sige, at et af de største indtryk er den store kontrast, der er mellem vores hverdag og de liv vi oplevede i Jordan. Det er en flyvetur på lidt over fire timer, men det er en rejse mellem to forskellige verdener.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Gran på vejen gav hjernerystelse

Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce