Annonce
Leder

De sovende hunde og 2+1-vejen

Annonce

Det bedste er det godes værste fjende, hedder et gammelt ordsprog.

Det passer i den grad på den debat, Vestjyllands Andel har rejst om 2+1-vejen mellem Ringkøbing og Herning, efter at både direktør Steen Bitsch og formand Leif Haubjerg her i Dagbladet forleden udtalte, at de ikke finder en vej-opgradering optimal.

"Det bliver for det første en udfordring at gennemføre en 2+1-vej, fordi den går gennem flere byer og landsbyer. Vejarbejdet vil tage flere år og vil lamme trafikken i en periode på to-tre år - noget vi bestemt ikke har brug for. Desuden tror jeg ikke på, at en tresporet vej er nok til at klare de trafikmængder, som fremtiden byder på med Lalandia, Naturkraft og lastvognstrafikken", sagde Steen Bitsch. "Vi mener, at man som minimum bør undersøge muligheden for at bygge en helt ny motortrafikvej, som også giver optimale betingelser for Arla og Vestas i Lem", sagde Leif Haubjerg.

Ingen tvivl om, at det ville være mere optimalt at bygge en helt ny motortrafikvej. Helt optimalt ville det være at bygge en firsporet motorvej; den ville såmænd give mere trafikal og erhvervsmæssig mening end den berømt-berygtede Hirtshalsmotorvej.

Sådan ser verden bare ikke ud; især ikke efter, at vi har fået en ny rød-grøn regeringskonstellation, hvis begejstring for asfalt virker en kende mere afdæmpet end den forrige regerings. Vi skal være glade for, at der er sat penge af til en VVM-undersøgelse af, hvad der skal til for at udvide Rute 15 til en 2+1-vej. Og vi skal være jublende lykkelige, hvis det ender med, at vi faktisk får den vejudvidelse, som et samlet lokalt erhvervsliv hidtil har stået bag.

Ja, andre løsninger ville være mere optimale; men det har vi vidst hele tiden, ligesom vi hele tiden har vidst, at det bedste vi kan håbe på, er en opgradering af den eksisterende vej. Det sidste vi har brug for på nuværende tidspunkt, er at sende et signal til Christiansborg om, at vi alligevel ikke er enige om 2+1-vejen.

"Lad sovende hunde ligge", hedder et andet ordsprog. Det burde Vestjyllands Andel og andre virksomheder med samme tanker måske lægge sig på sinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce