Annonce
Ringkøbing

De skal afgøre fremtidens skolestruktur i Ringkøbing-Skjern

Trine Ørskov (S), Bjarne Svendsen (V), Hanne Simonsen (KD - og Niels Rasmussen (SF) - der ikke er med på billedet - udgør de fire politikere i det nye skolstrukturudvalg. Arkivfoto
Socialdemokratiet, Venstre, Kristendemokraterne og SF får alle en repræsentant i det nye udvalg, som skal finde ud af hvor mange folkeskoler, der er plads til i kommunen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Der er lagt op til hed debat.

Når det netop nedsatte skolestrukturudvalg - det såkaldte paragraf 17, stk. 4-udvalg - i den nærmeste fremtid mødes første gang for at sætte gang i at finde en eller flere modeller for det fremtidige antal af folkeskoler i Ringkøbing-Skjern, er der på forhånd lagt op til stor politisk uenighed.

Byrådet har netop udpeget de fire politikere, som skal sidde i udvalget. Det bliver formand for børne- og familieudvalget Trine Ørskov (S), næstformand Bjarne Svendsen (V), Hanne Simonsen (KD) og Niels Rasmussen (SF).

De politiske uenigheder stak allerede hovedet frem på byrådsmødet tirsdag. Da Kristendemokraterne og SF endnu en gang påpegede, at de er uenige i dele af den opgave, som det nye udvalg skal løse. De mener nemlig, at det er et helt forkert udgangspunkt, at udvalget udover at finde frem til fremtidens skolestruktur også er bundet af at skulle spare to millioner det første år og fire millioner de følgende år.

De to partier har dog begge stemt for en budgetaftale, som besparelsen på skolestrukturen er en del af.

Kristian Andersen (KD) fik heller ikke opbakning til at inddrage friskolefolk i udvalgsarbejdet.

- Den del kommer ikke med, fordi vi skal se på kommunens egne skolers struktur, fastslog borgmester Hans Østergaard (V).

Kristendemokraterne har ved flere lejligheder fortalt, at de ikke er parat til at lukke små skoler, mens Socialdemokratiet har presset på for netop at se kritisk på skolestrukturen, da reglen om, at en skole mindst skal have 75 elever, de seneste to år har været suspenderet.

Hanne Simonsen (KD) udtrykte da også betænkeligheder ved det kommende arbejde med at nå til enighed om fremtidens struktur på folkeskoleområdet.

- Det bliver spændende og interessant, men også en svær opgave. Det bliver meget politik, og vi bliver først færdige omkring næste valg, påpegede hun.

I den nærmeste fremtid vil repræsentanterne fra skolelederne, forældrene, landdistriktsrådet og ungerådet blive udpeget, hvorefter arbejdet går i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Annonce