Annonce
Videbæk

Helhedsplan for Videbæk: De seks indsatsområder

Ved kick off-mødet i Videbæk i efteråret væltede det ind med gode ideer til helhedsplanen. De er nu blevet omsat til indsatsområder. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

VIDEBÆK: Ud af de mange ideer, som er kommet under arbejdet med at lave en helhedsplan for Videbæk, er der blevet valgt seks indsatsområder, hvor de mange input er blevet samlet. Indsatsområderne vil blive gennemgået på mandagens digitale borgermøde.

1 Herborg Bakker

Herborg Bakker er et af de områder, som skal have ekstra opmærksomhed ifølge helhedsplanen. Illustration: RKSK

Herborg Bakker er et smukt og unikt naturområde, som bliver brugt at både lokale og gæster udefra. I helhedsplanen er der forslag om at lave belysning langs stierne, bygge shelters og et naturhus, ligesom der er overvejelser om aktiviteter, der ikke forstyrrer det naturskønne element, og om bedre skiltning til området.

2 Skole & hal

Videbæk Skole og Videbæk Idræts- og Fritidscenter er et område med stor aktivitet, hvor der især kommer mange børn og unge. I helhedsplanen er der tanker om at binde de to institutioner bedre sammen. Eksempelvis ved at lave en aktivitetssti og kombinere de to parkeringspladser og dermed give plads til flere udendørs aktiviteter, ligesom Sandbækken på den modsatte side af kan åbnes for gøre området grønnere.

3 Kunstpark

Kunstpavillonen er et vartegn for Videbæk, som trækker besøgende til. Det er omgivet af en grøn park, som kan forlænges og trækkes ind mod midtbyen ved at bruge det grønne stykke ned mod kroketklubben. For eksempel med en kunststi med grønne opholdsområder, en genslyngning af åen og en stiforbindelse til Herborg Bakker. Der er også ideer om mobile kunstnerboliger, der kan placeres i området.

4 Midtbyen

Videbæk har en meget aktiv og levende midtby, som skal bevares ved at tilføre endnu mere liv. Der er stor opbakning til et sundhedshus, der samler læger og eventuelt andre behandlere. En flytning af biblioteket er også en mulighed, som er kommet med i helhedsplanen. En skitse viser, hvordan et sundhedshus og et fusionshus kan integreres i midtbyen over en årrække, hvilket også skaber mulighed for et grønt byrum.

5 Skovkilen

Det tidligere industriområde ved Chr. Hansens Vej ligger centralt, men bruges ikke. I helhedsplanen er der forslag om at lave boliger, et udendørs aktivitetsområde til unge, en byskov og til klimasikring af de nærliggende boligområder.

6 Videbækken

På stedet, hvor Videbækken og Bredgade krydser hinanden ved den østlige del af Videbæk, hvor også rutebilstationen holder til, sker der meget lidt. Men det er et område med stort potentiale og plads til en ny attraktion. I helhedsplanen foreslås et Farmerhouse, hvor fortællingen om den lokale mejeri- og madvareproduktion kan udfoldes og fortælle om områdets identitet, ligesom det kan være et showroom for fødevareproducenter. Også Farmerhouse er ligesom Sundhedshus en ide, der har stor opbakning blandt de lokale. Der er også mulighed for at genslynge Videbækken og skabe et grønt område, der giver en smuk ankomst til byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce