Annonce
Hvide Sande

De politiske magter har talt: Der bliver igen lys over Dæmons Bjerg

Der bliver sat nyt lys op på stien ved Dæmons Bjerg i Hvide Sande. Dæmons Bjerg ligger mellem Geflevej og Pallasvej i det nordlige Hvide Sande. Foto: Google
Et enigt teknik- og miljøudvalget besluttede at give tilsagn om at opsætte nye lamper ved stien til Dæmons Bjerg i Hvide Sande.
Annonce

HVIDE SANDE: Fremover bliver det igen muligt at færdes på stien ved området Dæmons Bjerg i Hvide Sande uden at skulle famle sig frem i mørket.

Et enigt teknik- og miljøudvalg har nemlig besluttet at vende tomlen opad på spørgsmålet om nye lamper langs den offentlige sti ved Dæmons Bjerg, der ligger i et naturbeskyttet område mellem Geflevej og Pallasvej i Hvide Sande.

Udskiftningen sker, fordi de nuværende designer-pullerter ofte har medført driftsproblemer og har været følsomme overfor hærværk i form af spark.

I stedet opsættes nu 20 lamper i stil med de, der findes på Hvide Sande Havn og ved boligområdet Bryggen ved havnen i Ringkøbing. Netop disse lamper skal være mere robuste overfor vind, vejr og hærværk, lyder begrundelsen.

På grund af områdets status som naturbeskyttet område må lamperne kun lyse i perioden 1. oktober til 31. marts. Derudover må lamperne kun dække selve stien, ligesom lyspunktet ikke må være højere end 90 centimeter over terræn.

Overslagsprisen for de tyve lamper beløber sig i 250.000 kroner "inklusiv alt". Pengene skal findes i det nuværende vejbelysningsbudget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Planteavlselever er klar

Tarm

18-årig standset uden kørekort

Annonce