Annonce
Vestjylland

De nye på kroen: Fra Brasiliens samba og churrasco til torsdags-flæsk i Ulfborg

54-årige Hans Kobberø er sammen med sin kone, Gildette Kobberø, nye forpagtere på Ulfborg Gæstgivergård. Hans Kobberø er oprindeligt uddannet elektriker og har som sådan ikke nogen erfaring inden for faget. Det har til gengæld hans kone, der har arbejdet flere år i restaurant- og hotelbranchen i Brasilien. Foto: Morten Stricker
Hans og Gildette skiftede for to år siden deres hjem i Brasilien ud med ét i Holstebro. Nu er de blevet nye forpagtere af Ulfborg Gæstgivergård.

Ulfborg: Renoveringen er i fuld gang. Foyer, opholdsrum og krostue får den helt store tur. Alt skal være klar, til corona-restriktionerne løftes. For de nye forpagtere, Hans og Gildette Kobberø, er ivrige efter at komme i gang.

- Selvfølgelig er det træls med nedlukning, når man skal starte op, men det giver os omvendt en mulighed for at komme til bunds med renoveringerne, siger 54-årige Hans Kobberø.

Menuen er den samme, som de faste gæster kender den. Schnitzler, steaks og torsdags-flæsk med persillesovs. Det er konceptet.


Jeg har altid rejst meget og ikke haft så meget tid til familien, så at starte noget sammen kunne jo råde bod på det. Gildettes familie ejer en restaurant i Brasilien, og vi har altid selv haft den drøm også.

Hans Kobberø, ny forpagter på Ulfborg Gæstgivergård


Men der kommer et lille twist. Et brasiliansk.

Annonce

Fra Brasilien med kærlighed

I 2010 flyttede Hans Kobberø til Brasilien, hans ekskones hjemland. Det var her, alle venner og drømme var parkeret.

Han arbejdede de første år som amatørmusiker og lydtekniker i eget firma, men blev så danske Ellepot's sydamerikanske udsendte.

Det var her han fandt Gildette og forelskede sig. Siden flyttede de til Franka - en by i delstaten Saõ Paulo.

De to fik børn sammen, og da skoletiden kom, tog de beslutningen om at flytte til Danmark - til Holstebro. Hans Kobberø er selv opvokset i Sir.

Foyeren her er et af de steder på gæstgivergården, hvor coronanedlukningen har givet håndværkerne ekstra god tid til en større renovering. Foto: Morten Stricker

Arbejdet kunne heldigvis flytte med, men drømmen om at få sit eget voksede. Så nu springer de ud som forpagtere på Ulfborg Gæstgivergård.

- Jeg har altid rejst meget og ikke haft så meget tid til familien, så at starte noget sammen kunne jo råde bod på det. Gildettes familie ejer en restaurant i Brasilien, og vi har altid selv haft den drøm også, siger han.

Annonce

Tro mod traditionerne

Springet fra det storladne samba-land til lille Holstebro og Ulfborg har da også været stort.

- På alle tider af døgnet var der mennesker i Franka, og det er der ikke her. Så kulturforskellen er enorm, men jeg tror egentlig ikke, jeg har tænkt så meget over springet. Nu er vi her, og det er vi glade for, siger han.

Menuen og indretningen her i Ulfborg er dansk. Men mon ikke Brasilien får lov at titte frem fra menukortet ind imellem.

- Jeg laver en god stegt flæsk. Så vi prøver ikke at ændre for meget i traditionerne her, men der skal jo også være plads til lidt eksperimenter, smiler 44-årige Gildette Kobberø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbold-talenter ramt på flere fronter: Corona-regler giver fjernundervisning, ingen tilskuere og aflyste slutrunder

Navne For abonnenter

Efterskoleforstander gennem 34 år springer ud som forfatter: - Om 50 år er bogen fuld af gode historier for mine oldebørn

Hvide Sande

Oprydning og jagten på en halv million plastik-dimser: - Vi kunne godt pege fingre, men det får vi ikke en ren strand af

Annonce