Annonce
Ringkøbing

De nåede det lige: Vinterbaderne fik deres bro på land, mens isen skruede omkring den

Dramatisk så det ud, da isen skruede sig op omkring vinterbadernes bro. Foto: Ann Holm Nielsen
Kun en stige blev lettere beskadiget, da isskruerne kværnede omkring vinterbadernes næsten nye bro på Ringkøbing Havn. Men så snart, isen er af vandet kommer den op igen.

RINGKØBING: Vinterbaderne nåede det lige - næsten!

Da isen på fjorden i weekenden begyndte at skrue, var ét af de steder, flagerne hobede sig op, omkring vinterbadernes badebro i Ringkøbing Havn.

Isen nåede at vride stigen for enden af badebroen af og lægge den cirka 10 meter væk, inden vinterbaderne fik resten af broen fjernet.

- Broen er konstrueret så det nemt og hurtigt kan fjernes, netop i tilfælde af isskruninger, og da vi havde fået afmonteret gelænderet og broen søndag formiddag, kunne vi konstatere, at det stort set kun er stigen, der har taget lidt skade, fortælle Ann Holm Nielsen, formand for Fjordsvømmer og Vinterbadeklubben Neptun.

Der er kommet flere isskruninger i løbet af mandagen, så det var en god beslutning at afmontere broen på nær de telefonpæle, som broen hviler på, og som er godt banket ned i jorden.

- Pælene har endnu ikke rykket sig, men det kommer til at blæse 10-12 meter i sekundet fra syd de næste par dage, så vi skal krydse fingre lidt endnu – men sådan er det jo, når man leger i elementerne, fortsætter Ann Holm Nielsen.


Vi har heldigvis et par rigtig dygtige håndværkere i Neptuns bestyrelse, som nemt kan få fixet stigen. Så er det bare at håbe at pælene bliver stående.

Ann Holm Nielsen, vinterbaderne.


- Vi har heldigvis et par rigtig dygtige håndværkere i Neptuns bestyrelse, som nemt kan få fixet stigen. Så er det bare at håbe, at pælene bliver stående, og at isen snart forsvinder, så vi kan få broen op igen, siger hun.

Annonce

Etableret i 2019

Badebroen i Ringkøbing Havn blev etableret i november 2019 og er siden blevet et samlingspunkt for byens vinterbadere. Det er første gang, det har været nødvendigt at fjerne den på grund af isen.

Nu venter vinterbaderne spændt på, om de telefonpæle, broen hviler på, holder til skruningerne. Foto: Ann Holm Nielsen

Også den kommunale badebro ved Sorte Bakker, der ligeledes benyttes af blandt andre vinterbadere, er blevet taget ind; det skete dog, inden isen begyndte at skrue, så her nåede den ikke at forårsage nogen skade.

Og mon ikke isen med de temperaturer, der er udsigt til, hurtigt vil smelte, så vinterbaderne atter kan få deres broer op igen?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Dagny Helene Nielsen, Sdr. Vium, købte brudesko for 6000 en-ører hos Kronborg Sko i Tarm - og andre glimt fra før verden gik af lave

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold: Fløj-raket overstrålede kollegaerne, mens flere kun lige bestod

Annonce