Annonce
Ringkøbing-Skjern

De mest sårbare hjemmeboende kan også få corona-vaccinen i denne uge

Regionens vaccinationscentre vil i denne uge vaccinere 4.500 sårbare, hjemmeboende borgere. Arkivfoto: Morten Stricker
Regionens vaccinationscentre åbner tirsdag for vaccination af de første visiterede borgere.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Samtidig med, at Region Midtjylland i denne uge corona-vaccinerer beboere på plejecentre, åbnes der for vaccination af hjemmeboende, sårbare borgere. Her sker vaccinationen på et af regionens syv vaccinationscentre i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro.

Tirsdag er centrene klar til at modtage de første såkaldt visiterede borgere, der bor i eget hjem, men alligevel er i risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb.

Det kan for eksempel være ældre borgere, der nok klarer sig i eget hjem, men er afhængige af hjælp til personlig pleje og det praktiske. Det kan også være borgere med tilstande eller sygdomme som betyder, at de er særligt udsatte for et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med COVID-19.

For at kunne blive vaccineret som en af de første i regionens vaccinationscentre skal man være visiteret til det af sin læge eller kommune. Det er Sundhedsstyrelsen der fastlægger kriterierne for, hvem kommunerne og lægerne skal visitere og prioritere først.

Annonce

Skal aflevere liste

I Ringkøbing-Skjern vil der dog næppe være borgere, som når at blive indkaldt allerede i denne uge.

- Vi skal i dag aflevere en liste til Statens Serum Institut over borgere, der er opfylder betingelserne. Dernæst vil gruppen blive registreret i vaccinationssystemet og derefter blive indkaldt til vaccinationen via e-boks. De, der ikke selv kan transportere sig til vaccinationscentret eller få pårørende til det, kan henvende sig til kommunen, som så hjælper dem med transporten, siger fagchef Anja Thoft Bach hos Sundhed og Omsorg.

Annonce

4.500 vacciner

I første omgang bliver der åbnet for booking af cirka 4.500 tider til vaccination fordelt ligeligt mellem de syv vaccinationscentre.


De, der ikke selv kan transportere sig til vaccinationscentret eller få pårørende til det, kan henvende sig til kommunen, som så hjælper dem med transporten.

Anja Thoft Bach, fagchef hos Sundhed og Omsorg


Borgere, der ikke modtager invitation til vaccination i denne omgang, får tilbud om vaccination senere efter den prioritering og rækkefølge, Sundhedsstyrelsen har fastlagt.

- Det er fantastisk, at vi allerede nu kan begynde at tilbyde vaccinationer mod COVID-19 til de første borgere, som ikke bor på plejehjem eller er frontpersonale i kommunerne eller på hospitalerne. I første omgang er der kun tale om tilbud til en mindre udvalgt gruppe, men jeg glæder mig til, at vi snart kan brede tilbuddet ud til mange flere, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Redningsmand kom til hjælp i klipklapper og fik bøvl for det: Nu er han vandværkets nye driftschef

Debat

Nej tak til ufinansierede skattelettelser

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce