Annonce
Ringkøbing-Skjern

De mange vestjyske corona-indlagte undrer lægefaglig direktør

Lægefaglig direktør Jens Friis Bak kalder det høje antal coronapatienter fra de seks midt- og vestjyske kommuner påfaldende. Foto: Hosptialsenheden Vest
44 coronapatienter er indlagt på Herning Sygehus. Det høje antal undrer lægefaglig direktør Jens Friis Bak, der kalder det påfaldende.
Annonce

Herning: Tallet svinger time for time, men antallet af coronapatienter indlagt på akutafsnittet på Herning Sygehus har siden udbruddet været markant højere sammenlignet med andre hospitaler.

Onsdag eftermiddag er 44 patienter indlagt. Af dem er de 19 bekræftet smittet, mens 25 er mistænkt for at være smittede.

Det er signifikant højere antal end de på østjyske sygehuse i Region Midtjylland på trods af, at sygehusene i Aarhus, Randers og Horsens har et langt større optageområde. Hospitalsenheden Vest med sygehuse i Herning og Holstebro dækker kommunerne Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Lemvig, Struer, Herning og Ikast-Brande. I alt cirka 265.000 indbyggere.

- Vi undrer os over, at antallet er så højt i forhold til andre områder i regionen. Vi kan ikke pege på en klar årsag til det. Der er forskellige gisninger, men det forbliver bare gisninger. Vi har en lidt anden befolkningssammensætning med forholdsmæssigt flere over 65 år, men vi tror ikke, det er forklaringen. Så det korte svar er, vi ved ikke hvorfor. Om det er en tilfældig variation; men det er påfaldende, siger lægefaglig direktør Jens Friis Bak.

De mange indlagte i Herning kommer jævnt fordelt fra de seks kommuner.

- Hvis det så bare var fra én af de seks kommuner, men antallet af tilfælde er spredt ud over alle kommuner. Det er noget, der undrer os, siger Jens Friis Bak, der tvivler på, at der bliver fundet et svar.

Det bliver i hvert fald ikke lige nu.

- Alle har frygteligt travlt med at udrede og behandle patienterne, men det kan da være, at der kan trækkes nogle tal på, hvordan de enkelte personers færden har været. Det er et større detektivarbejde at lave smitteopsporing, og det er der ikke ressourcer til nu, siger han.

Tal fra Sundhedstyrelsen fortæller, at Herning Kommune er hårdest ramt med 20 til 29 smittede pr. 100.000 indbyggere, dernæst følger Holstebro, Lemvig og Struer med 10 til 19 smittede, og Ringkøbing-Skjern og Ikast-Brande med 1-9 smittede.

Om der er sket dødsfald på coronaafdelingen i Herning, må Jens Friis Bak ikke oplyse – men der er sket dødsfald i Region Midtjylland, siger han.

Med 44 indlagte er coronaafdelingen tæt på at ramme loftet for de 52, der er plads til. Der er dog lagt planer for, hvordan andre afdelinger kan tages i brug, oplyser Jens Friis Bak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

KD’s vælgererklæringer er i hus: - En milepæl på vejen mod Folketinget

Annonce