Annonce
Ringkøbing-Skjern

De mandlige konfirmander skyder i vejret: Heldigvis er korte bukser moderne

Bo Mikkelsen, der er indehaver af Zo'Nation, har ikke oplevet en stigning i konfirmander, der skal have tøjet rettet til hos en skrædder. Foto: Jørgen Kirk
Bo Mikkelsen, der er indehaver af tøjforretningen Zo'Nation, har ikke oplevet, at de unge i højere grad end tidligere har skullet bytte deres konfirmandtøj. Det kan der dog være flere forklaringer på.
Annonce

Ringkøbing: 11. marts lukkede statsministeren landet ned. En uge senere meddelte landets biskopper, at alle konfirmationer skulle udskydes til tidligst efter pinsen.

Og så gik salget af konfirmationstøj ellers i stå.

- Salget startede ud i midt januar, og vi havde 40-50 unge gutter igennem frem til den 11. marts, hvor Mette gik på, og hvor det gik helt i stå, fordi folk blev bekymrede, siger Bo Mikkelsen, der er indehaver af tøjforretningen Zo'Nation i Ringkøbing.

Salget kom dog i gang igen, og kort før de sidste konfirmationer, der finder sted i september, er han positivt overrasket over, hvordan det hele er forløbet.


vi havde 40-50 unge gutter igennem frem til den 11. marts, hvor Mette gik på, og hvor det gik helt i stå, fordi folk blev bekymrede.

Bo Mikkelsen, indehaver af Zo'Nation


- Alt i alt vil jeg sige, at det er gået forbavsende godt. Der er overraskende nok ikke mange, der har skullet ombytte deres tøj. Når vi bagefter har evalueret, har vi været overraskede over, at det ikke har været værre med folk, der skulle bytte og tilpasse deres tøj, siger Bo Mikkelsen.

Annonce

Moderne med bare ankler

En af forklaringerne på, hvorfor tøjforretningen ikke har oplevet en væsentlig stigning i konfirmander, der skal have byttet tøj eller tilpasset det ved butikkens skrædder, er, at drengene typisk køber deres tøj senere end pigerne. De har dermed ikke lige så lang tid til at vokse ud af deres konfirmationstøj.

Skulle det dog ske, at de skyder på meget i vejret, at de anklerne blottes, er det så heldigt, at det i dag er moderne med bukser, der stumper, fortæller Bo Mikkelsen.

- Selvom vi plejer at finde nogle størrelser, hvor der er plads til, at de unge kan vokse, har der været omtrent samme antal som tidligere inde for at få tilpasset tøjet ved en god skrædder, vi har tilknyttet. Vi giver altid vores kunder den tryghed, at de kan komme ind nogle uger inden festen og få rettet tøjet til, og derfor har der ikke været flere i år end tidligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Annonce