Annonce
Ringkøbing

De gamle biler indtog Ringkøbing i weekenden - Ringkøbingløbet i corona-reduceret udgave

Agner Jensen (i midten) får bedømt sin bil (af de to herrer i hvide kitler). Foto Poul Osmundsen.
Ringkøbingløbet har været holdt i over 50 år, men aldrig har det været nødvendigt at reducere antallet af deltagere; det var det i år på grund af coronaen. Det gik det ikke ud over den gode stemning.
Annonce

RINGKØBING: Vinden susede, men i det mindste regnede det ikke, og kunne man finde et sted med lidt læ, var det endda lunt.

Det var kort sagt ikke så ringe, da der fredag blev holdt Concours d'Origine for de klassiske biler og motorcykler, der var tilmeldt årets udgave af Ringkøbingløbet.

Dog var der færre biler end normalt til denne 52. udgave af det klassiske løb; det skyldes coronaen, hvis hærgen tvang Kongelig Dansk Automobilklub Classic, der arrangerer løbet, til at reducere deltagerantallet til 50 biler.

Ringkøbingløbet handler i høj grad om hygge og samvær omkring den fælles interesse. Foto Poul Osmundsen.

Concours-bedømmelsen er en slags "skønhedskonkurrence" for de gamle biler, og blandt deltagerne var også Agner Jensen, Ringkøbing.

Han var blandt de få deltagere her fra egnen, og mødte op med sin sorte Porsche, årgang 1986, der - trods 145.000 kilometer under dækkene - var så velholdt, at den så ud, som om den lige var rullet ud fra fabrikken.


Det er en lidt sjov fornemmelse, at nogle af de biler, jeg reparerede som lærling, i dag er klassificeret som veteranbiler.

Agner Jensen, veteranbilejer.


- Jeg plejer at være med til Ringkøbing-løbet; jeg lagde ud i Jacobsens (løb-stifteren, red.) sidste år på motorcykel, og jeg har været med siden, så det er mange år, fortalte Agner Jensen til Dagbladet.

Annonce

En skøn bil

Siden skiftede han til bil, og før han for fire år siden købte sin nuværende Porsche, havde han en anden veteranbil af samme mærke.

En gammel Rolls Royce vurderes af kendere. Foto Poul Osmundsen.

- Jeg er udlært mekaniker hos Vejgaard. Dengang kørte der ingen Porscher rundt i Vestjylland. Men jeg har altid godt kunnet lide de tyske bilers kvalitet og ingeniørkunsten; der er tænkt på alle detaljer, og de kører lige godt, hvad enten hastigheden er 80 eller 240 kilometer i timen, sagde Agner Jensen.

For ham handler deltagelse i Ringkøbingløbet og de andre veteranbilløb, han er med i, først og fremmest om hyggen og samværet med andre veteranbilejere.

- Selv om jeg kører Porsche, er det jo ikke sådan, at jeg ikke også sætter pris på andre veteranbiler; det gør jeg, fastslog han.

Nogle af de deltagende veteranbiler var endog meget gamle. Foto Poul Osmundsen.

- Men jeg må indrømme, at det er en lidt sjov fornemmelse, at nogle af de biler, jeg reparerede som lærling, i dag er klassificeret som veteranbiler, tilføjede Agner Jensen med et smil.

Selve Ringkøbingløbet gennemføres med start fra klokken 9.00 fra Rådhuset i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

150 tilskuere blev krydset af på listen inden de kunne komme til pokalkamp mellem Rækker Mølle Håndbold og Mors-Thy Håndbold

Debat

Debat: Arbejdsløs journalist

Annonce