Annonce
Ringkøbing-Skjern

De fravælger Vestkysten, men norske feriegæster bruger flest penge i ferien

Selv om der er langt flere penge i norske turister end tyskere, bliver der ikke gjort noget ekstra for at tiltrække nordmændene til Ringkøbing-Skjern. Arkivfoto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
En norsk kystturist bruger i gennemsnit 1700 kroner om dagen under ferien i Danmark. Det er næsten tre gange så meget som den tysker, der er trofast turist ved Vestkysten.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Der er ikke så mange af dem.

De norske turister fylder ikke meget i det vestjyske sommerland. Sidste år valgte knap 40.000 af dem at booke ferie i Ringkøbing-Skjern. Dermed udgjorde de lige over én procent af turisterne. Nordmændene er ellers en god forretning for turistbranchen. De bruger nemlig langt flere penge, når de er på ferie end alle andre nationaliteter.

En nordmand lægger ifølge tal fra VisitDenmark 1700 kroner om dagen under en ferie ved de danske kyster. En tysker bruger i snit 650 kroner om dagen, mens en dansker bruger 800 kroner. Dagsforbruget dækker over alt fra overnatning og fødevarer til forlystelser og shopping. En familie på fire fra Norge bruger i løbet af en uge 47.600 kroner, mens en lige så stor tysk familie i løbet af samme periode "kun" får brugt godt 18.000 kroner.

Ifølge VisitDenmark bruger nordmændene flere penge i detailhandlen og spiser mere ude en de øvrige feriegæster, og så vælger de ofte at holde ferie i den lidt dyrere del af højsæsonen.

Turistbranchen er godt klar over, at nordmændene er købestærke og dermed attraktive turister. Alligevel bliver der i Ringkøbing-Skjern ikke brugt meget krudt på at lokke dem hertil - selv ikke i coronatiden, hvor de norske feriegæster på grund af rejsereglerne ikke har så mange lande at vælge i mellem, hvis de vil holde ferie udenfor hjemlandets grænser.

- Traditionelt holder nordmændene til i Nordjylland, og det er ikke sådan at lave om på. Vi har traditionelt rigtig mange tyskere og er rigtig glade for, at så mange af dem vender tilbage år efter år - selv om de bruger færre penge, siger Karsten Fyhn fra Danwest i Søndervig.

Heller ikke Lars Christensen fra Novasol-Dansommer har en norsk kampagne i ærmet.

- Vi har ingen problemer med at fylde feriehusene med de tyske turister, og det får vi heldigvis heller ikke i år, ligesom vi få flere danskere, siger han.

Storbyturister bruger i øvrigt langt flere penge end kystturisterne. De bruger i gennemsnit 2150 kroner i døgnet. Til gengæld er deres ophold i landet kortere end turisterne ved kysten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Politiet beder om hjælp: To dekorerede figurer savner deres ejer

Skjern

Ni ud af 10 sæsonkortholdere har gentegnet: Skjern håber på flere end 500 tilskuere

Annonce