Annonce
Ringkøbing

De fleste navne er hyret: Rock-festival spiller ud med alternativ dato i 2021

Malurt - med Michael Falch i front - er blandt de orkestre, der allerede har sagt ja til at spille på næste års udgave af Rock i Ringkøbing lørdag 5. juni. Foto: Simon Staun
Rock i Ringkøbing bliver normalt afholdt en lørdag i starten af juli, men næste år bliver der i stedet slået på tromme for en folkefest på den første lørdag i juni.
Annonce

Ringkøbing: Det har været noget af et puslespil, men nu er de fleste brikker ved at være på plads: Rock i Ringkøbing bliver i 2021 afholdt lørdag 5. juni.

- Det er dér, hvor vi kan få det meste af det program, vi havde planlagt at præsentere i år. Det synes vi, vi skylder de folk, der har købt billet, siger Jens Hebroe, formand for kulturforeningen bag Rock i Ringkøbing.

Da statsminister Mette Frederiksen (S) i starten af april forlængede forbuddet mod store forsamlinger til udgangen af august, overvejede arrangørerne af den traditionsrige éndags-festival i købstaden at flytte dette års udgave fra 4. juli til et tidspunkt i september.

Planerne blev dog hurtigt skrinlagt, og i stedet blev fokus rettet mod lørdag 3. juli 2021 - lige indtil, folkene bag Rock i Ringkøbing fandt ud, at der netop den lørdag bliver kørt en Tour de France-etape på dansk asfalt, der bliver givetvis også spillet en afgørende kamp ved EM i fodbold, der er DGI Landsstævne i Svendborg, og så er der store musikfestivaler i byer som Roskilde, Nibe og Skagen.

Så nu hedder datoen altså 5. juni 2021, hvor Rock i Ringkøbing med sikkerhed har navne som Malurt, Carpark North og Outlandish på plakaten:

- Vi har 80 procent af programmet på plads. Men der er nogle, der ikke spiller næste år. Citybois kommer for eksempel ikke, for de har meldt ud, at de ikke giver koncerter i 2021, siger Jens Hebroe.

Vi har 80 procent af programmet på plads. Men der er nogle, der ikke spiller næste år. Citybois kommer for eksempel ikke, for de har meldt ud, at de ikke giver koncerter i 2021.

Jens Hebroe, formand, Rock i Ringkøbing

Annonce

Svært at finde et toilet

Trods det, at Danmark om et års tid givetvis bliver plastret til med alverdens kulturarrangementer, tror Jens Hebroe på, at klaveret kommer til at spille godt i Ringkøbing:

- Jeg har en forventning om, at danskerne er så musiktørstige til næste år, at de bakker solidt op. Og så tænker jeg, at det bestemt ikke er en ulempe at komme ud af starthullerne som nogle af de første, siger formanden, der er taknemmelig over, at kun ganske få af årets billetkøbere har ønsket at få deres penge tilbage.

Jens Hebroe og de andre i bestyrelsen forudser også, at mange danskere sikkert vælger at rejse udenlands i juli 2021, og dermed kan 5. juni vise sig at være et pletskud i kalenderen.

Med valget af den dato er der også sikkerhed for, at Rock i Ringkøbing kan få alt det materiel, der er brug for, når tusindvis af mennesker mødes til fest og fadøl under åben sommerhimmel:

- Det bliver ikke til at opdrive et toilet i Danmark i uge 26 næste år, siger Jens Hebroe om den uge, der kulminerer med cykelløb, fodbold, gymnastik og musik på flere festivaler rundt om i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Kurt fra Holmsland gjorde det: Hole-in-one i strid vestenvind

Annonce