Ringkøbing

De fire Venstre-kandidater er uden stemmeret

Når Venstres medlemmer mandag aften stemmer om hvem af de fire kandidater, der skal være ny folketingskandidat, kan ingen af kandidaterne stemme. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Ingen af de fire Venstrefolk, der mandag aften kæmper om at blive Ringkøbingkredsens nye folketingskandidat, kan stemme på sig selv til opstillingsmødet. Stemmeret kræver nemlig bopæl i kommunen.

Ringkøbing-Skjern: De seneste uger er det blevet diskuteret hvem af de fire Venstre-kandidater Kenneth Mikkelsen, Birgitte Vinding, Sebastian Korsbakke Jensen og Dorte Jarlby, der er tættest på Vestjylland.

Sikkert er det dog, at ingen af dem er så vestjyske, at de har stemmeret til opstillingsmødet i Dejbjerg mandag aften.

Ifølge kommuneformand Hans Christian Tylvad kræver det nemlig, at man har folkeregisteradresse i Ringkøbing-Skjern. Og det har ingen at kandidaterne - endnu.

- Man kan godt være medlem af en af de lokale vælgerforeninger. Birgitte Vinding er for eksempel medlem i Skjern-Tarm Venstre. Men hun og de andre kandidater kan altså ikke stemme på sig selv, fortæller han.

Derfor er det helt op til Venstres medlemmer, som bor i Ringkøbing-Skjern, at vælge hvilken af de fire kandidater, som de mener bedst kan repræsentere Vestjylland i Folketinget.

På forhånd har 200 borgere mødt kandidaterne til tre præsentationsmøder. Men skulle mandag være første gang, man stifter bekendtskab med de fire, så bliver der rig lejlighed til at danne sig et indtryk.

Kandidaterne får nemlig hver ti minutter til at fortælle om sig selv og deres politiske idéer på mødet i Dejbjerglund.

Der bliver desuden sluttet af med en 20 minutter lang spørgerunde.

Til at styre debatten er - pudsigt nok - den nyslåede folketingsvikar Carsten Kissmeyer, der skal afløse Esben Lunde Larsen som kredsens folketingskandidat frem til næste valg.

Opstillingsmødet i Dejbjerglund mandag begynder klokken 19.30 - et par timer senere forventer formand Hans Christian Tylvad at kunne annoncere valgets vinder.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Bat-detektorerne kom på arbejde: På flagermusejagt ved Brejninggaard

112

Heldet var med ham: 85-årig bilist blev klemt mellem to lastbiler

Ringkøbing For abonnenter

Skræmmebilledet er, at vi får små østeuropæiske ghettoer, hvor der ikke tales dansk

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Nyt om erhvervsnavne

Leder For abonnenter

Kære transportminister: Riv nu ikke hele aftalen i stykker

Ringkøbing-Skjern

Advokat presser på for svar i årelang strid: Kan tage en drejning

Ringkøbing-Skjern

Ultralokal lokalplan skal sætte poolhus-ejer skakmat

112

Et håb er slukket: Højesteret skal ikke se på vestjysk narkosag, der gav 10 års fængsel

Annonce