Annonce
Kultur

De første to kandidater til Lemvig Prisen 2020

Anne Lund er også i år indstillet til Lemvig Prisen. Arkivfoto
En ny og en gammel kending er foreslået til at modtage Lemvig Prisen

Lemvig: Der er tale om en helt ny kandidat samt en gammel kending fra tidligere år, der er de første indstillede kandidater til Lemvig Prisen 2020.

Den kendte fra tidligere år er formanden for Kræftens Bekæmpelse i Lemvig, Anne Lund.

Hun er indstillet af Karl Christian Møller, Ågårdsvej 3 i Bøvlingbjerg.

Annonce

"Anne gør et kæmpe stykke frivilligt og anerkendelsesværdigt arbejde for Kræftens Bekæmpelse - til gavn og trøst for både sygdomsramte og pårørende", skriver han i sin begrundelse for, at Anne Lund skal vælges.

Høfde 42-indsats

Den "nye" kandidat, som vi ikke tidligere har set, er Caroline Castanie Bloch fra Thyborøn. Det er Bjarne Hansen, Vesterhavsgade 5 i Thyborøn, der foreslår hende.

"Caroline Castanie Block har siden sin ankomst til  Thyborøn i 2015 deltaget i og engageret sig med arbejdet omkring fjernelsen af Høfde 42-depotet.

Trods mange advarsler om ikke at deltage i arbejdet valgte hun dog at følge sine fornemmelse for naturen på Harboøre Tange og sin retfærdighedssans.

Caroline har ikke været så synlig i processen. Derfor tillader jeg mig nu at trække hende frem i lyset, så hun kan få lidt opmærksomhed og måske en skulderklap for sit arbejde.

Hun har ved sit frivillige arbejde i Høfde 42-gruppen vist, at det nytter at kæmpe, uanset hvor håbløs det kan se ud.

Bjarne Hansen er profileret i kampen for at få renset depotet ved Høfde 42 op. Det er Caroline Castanie Block ikke, og hendes frivillige arbejde bør frem i lyset. Hun har været så meget i baggrunden, at vort arkiv ikke rummer et foto af hende, så må vi nøjes med indstilleren. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Dette arbejde har nu resulteret i, at der i dag foreløbig ligger 675 mio. kr. til oprydningen af to store forureninger – Høfde 42-depotet og Den gl. Fabriksgrund på Harboøre Tange. Det er aldrig i (miljø) historien sket før - alene det bør give stof til eftertanke.

Caroline har vist med sit engagement, at det godt kan betale sig, også for unge mennesker, at engagere sig i miljøarbejdet", skriver Bjarne Hansen i indstillingen.

Du kan også komme med et forslag til, hvem der skal have Lemvig Prisen 2020 for en anerkendelsesværdig indsats til gavn for borgerne i Lemvig Kommune. Du kan sende dit forslag til Folkebladet Lemvig, Havnen 66, 7620 Lemvig, eller på redaktionen@folkebladet.dk. Eller du kan indstille via Vestjysk Banks hjemmeside. Vestjysk Bank står bag Lemvig Prisen og de 10.000 kroner, der uddeles som en hæderspris, da pengene skal doneres videre til et velgørende formål efter vinderens ønske..

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce