Annonce
Ringkøbing-Skjern

De første montageoperatører fra UCRS: Den allerførste gang er altid noget helt særligt

Bageste række fra venstre: Ali Jarir Christensen, Skive, Gnl Service, Roslev. Kent Groot, Langå, Vestas Manufacturing, Hammel. Faglærer Erik Moskjer Andersen. Ekrem Karabulut, Viby J, Vestas Manufacturing, Hammel. Steffen Nielsen, Ribe, Busch Vakuumteknik, Ry. Claus Myrthue Møller Thomsen, Esbjerg, Mhi Vestas Offshore Wind, Esbjerg. Martin Brian Paw Larsen, Odense N, Mhi Vestas Offshore Wind, Munkebo. Gica Lucian Silviu Popescu, Lemvig, Vestas Manufacturing, Ringkøbing. Lars Bonde, Esbjerg, Mhi Vestas Offshore Wind, Esbjerg. Claus Sinkbæk Højhus, Ringkøbing, Vestas Manufacturing, Ringkøbing. John Damgaard Hounisen, Ulfborg, Vestas Manufacturing, Ringkøbing. Nicolai Holmgaard, Brande, Siemens Gamesa Renewable Energy, Brande. Faglærer Michael Skovby Christiansen. Forreste række på knæ fra venstre: Adham Hamid Al Hamed, Esbjerg, Ellepot, Esbjerg. Mads Lindgaard Skov Sørensen, Juelsminde, Desmi Danmark, Harlev J. Foto: UCRS. 
Fredag den 18. december afsluttes det allerførste hold af montageoperatører på UCRS Skjern Tekniske Skole.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: - I juni 2020 sendte vi det allersidste hold vindmølleoperatører ud i verden og nu i december 2020 kan vi glæde os over at sende det allerførste hold montageoperatører ud i verden. Sådan siger en glad teamleder på Teknologi afdelingen, Jens Peder Smed Nielsen i en pressemeddelelse.

2020 er året for mange ting, men helt særligt på UCRS Skjern Tekniske Skole er det året, hvor de allerførste Montageoperatører får deres svendebrev.

Montageoperatøruddannelsen udskiftede den tidligere Vindmølleoperatøruddannelse på UCRS Skjern Tekniske Skole. Dette skete for at gøre de studerende mere mangfoldige og få endnu større mulighed for job efterfølgende.

Hvor der før var fem godkendte virksomheder, der kunne tage elever ind, er der nu 50, hvilket giver langt større muligheder for de studerende. Ikke kun i valg af læreplads, men også i valg af arbejdsplads, når svendebrevet er i hus. Derudover giver det også virksomhederne langt større mulighed for at få folk på uddannelse.

Uddannelsen til vindmølleoperatør, så dagens lys tilbage i 2008, og blev til i et samarbejde mellem Skjern Tekniske Skole og Vestas Wind Systems. Kort efter kom SiemensGamesa Renewable Energy til og i fællesskab udviklede de tre parter uddannelsen som vindmølleoperatør på Skjern Tekniske Skole til det den er i dag. Nemlig en så god og bred uddannelse at den kan bruges andre steder.

Derfor gav det også god mening at ændre uddannelsen til Montageoperatør i stedet, da det gennem tiden blev tydeligt at mange flere typer af virksomheder kunne bruge indholdet i uddannelsen.

Annonce

Flere industrier

Som Montageoperatør kan man både få arbejde i vindmølleindustrien og i for eksempel malkemaskineindustrien, fødevareindustrien og mange andre steder.


Den nye uddannelse som Montageoperatør uddanner fortsat unge og ældre til en hverdag i vind-industrien, men med en bredere palet, så der nu også uddannes til andre industrier, der arbejder med montering, hydraulik, pumper og pneumatik.

Jens Peder Smed Nielsen


- Den nye uddannelse som Montageoperatør uddanner fortsat unge og ældre til en hverdag i vind-industrien, men med en bredere palet, så der nu også uddannes til andre industrier, der arbejder med montering, hydraulik, pumper og pneumatik, siger Jens Peder Smed Nielsen.

UCRS Skjern Tekniske Skole er for tiden den eneste skole, der er godkendt til at køre uddannelsen ’Produktions- og montageuddannelsen’ m. speciale som montageoperatør - i daglig tale Montageoperatøruddannelsen.

Svendeprøver foregik i denne uge. Fredag den 18. december afholdes den officielle afslutning.

- Afslutningen bliver dog meget anderledes på grund af Corona, hvor vi hverken kan invitere forældre og familie ind og se svendenes afsluttende prøver og faktisk har vi besluttet at ikke at samle svendene om fredagen, siger Jens Peder Smed Nielsen.

- Vi må desværre ikke holde den afslutning, vi kunne ønske os for det her første hold. Det er superærgerligt at vi ikke kan fejre dem på den klassiske måde, men sådan er tiden desværre i øjeblikket, siger Jens Peder Smed Nielsen.

I stedet for at mødes, får de færdige svende en goodiebag med sig hjem, efter endt svendeprøve, og så mødes de online om fredagen og fejres af hinanden.

Der lægges opslag op på afdelingens Facebook side: Skjern Tekniske Skole Teknologi, hvor nogle af svendeprøver vises frem.

Montageoperatør uddannelsen

Det er muligt med skolepraktik på Montageoperatør uddannelsen. Det vil sige, at man kan starte og færdiggøre uddannelsen uden at have en uddannelsesaftale (læreplads).

Der er to svendeprøver om året. Forår og efterår.

Der er mulighed for at starte på Montageoperatør uddannelsen to gange om året. Ingen begrænsninger for optag.

Der er 15-16 elever pr. hold og der oprettes så mange hold, der er elever til.

Uddannelsen er for alle aldre.

Der laves ekstra hold for virksomheder, som ønsker det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer skruer ned for leverancer: Heunicke ser med stor alvor på situationen

Annonce