Annonce
Erhverv

De 22 ton stål kom flot på plads

Foto: Alan Rasmussen
En tragtformet rustfri konstruktion - kaldet konus, med en diameter på 14 meter, en højde på 17 meter og en vægt på 22 ton, kom smukt på plads hos Danmark Protein.

Nr. Vium: Tirsdag og onsdag i denne uge var Sønderupvej ved Danmark Protein spærret i to omgange.

Spærringen skyldtes, at Danmark Protein skulle have et nyt spraytørringstårn på plads.

Der skulle to megalastbiler og tre kæmpekraner til at transportere og placere det nye spraytørringstårn.

- Alt gik godt, og de to elementer vi flyttede tirsdag og onsdag er nu på plads, fortæller projektleder Ulrik Møller.

Spraytørringstårnet er til produktion af valleproteinpulver er det femte hos Danmark Protein og er blandt de største i verden.

Den største proceskomponent i tårnet er underdelen af tørrekammeret, som er en tragtformet rustfri konstruktion kaldet konus, der har en diameter på 14 meter, en højde på 17 meter og vejer 22 ton. Det er det man ser på billederne.

Sønderupvej forventes i øvrigt spærret omkring den 26. juni igen, hvor posefilteret til spraytørringstårnet skal indløftes, oplyser projektleder Ole Moritz Dransfeldt.

Annonce
Foto: Alan Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Nattelivet gav ballade og larm

Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Annonce