Annonce
Ringkøbing

De ældste mødtes på aktivitetscentret

11 af de over 90-årige mødte op til møde i Aktivitetscenter Skjern. PR foto

Aktivitetscenter Skjern lagde tidligere på ugen lokaler til et initiativ for de +90-årige. Dem er der 180 af i kommunen.

Annonce

Skjern: Der var kaffe i kopperne og rollatorer linet op langs væggen, da Sundhedscenter Vest forleden inviterede alle de +90-årige, der bor i eget hjem i Skjern-området, til møde på Aktivitetscenter Skjern. Formålet med 90-års møderne, der i daglig tale også kaldes 90 års fødselsdage, er at tilbyde alle borgere, der er fyldt 90, og som ikke i forvejen er i tæt kontakt med kommunen, information om kommunale og frivillige tilbud.

- Vi holder i forvejen informationsmøder om sundhedsfremme- og forebyggelsestilbud for alle +65-årige i kommunen, hvor de +90-årige naturligvis også er inviteret med. Men de +90-årige har jo levet så længe, at deres børn er blevet pensionister og er med i gruppen af de +65-årige. Så vi har fornemmet, at de +90-årige ikke i samme grad deltager på de såkaldte seniormøder, men også gerne vil mødes og tale om de behov og udfordringer, de måske har - og om de tilbud kommunen har til dem, siger Hanne Larsen i en pressemeddelelse.

Hun er sundhedsfaglig medarbejder i Sundhedscenter Vest under Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce

Savner besøg

Hanne Larsen tilføjer, at noget af det, de ældre giver udtryk for her, er, at de på mindre møder bedre kan få spurgt ind til det, de gerne vil høre noget om. Typisk vil de netop gerne vide, hvad de kan eller skal gøre, hvis deres tilstand ændrer sig, og hvor de kan henvende sig.

Møderne, der afholdes forskellige steder i kommunen i november og begyndelsen af december, er målrettet de +90-årige, der stadig bor i eget hjem, og ikke modtager hjemmehjælp. Dem er der i alt 180 af i Ringkøbing-Skjern Kommune. 11 af dem var mødt op i Skjern.

Heriblandt 91-årige Krista Larsen, der dagligt går så lange ture fra Mølletorvet, hvor hun bor, og ud i skoven, at gummilaget på hendes rollators hjul næsten er slidt af. Hun kommer i aktivitetscenteret en gang om ugen for at spille kort, men derudover savner hun selskab og slår straks til, da Hanne Larsen nævner, at hun gerne tager på forebyggende hjemmebesøg hos deltagerne i 90-års mødet.

- Jeg har ikke brug for noget fra kommunen, men der kommer ikke så tit nogen og besøger mig, for mine børn bor begge i Nordjylland, så jeg vil da gerne have besøg, siger hun.

Annonce

Forebyggende

90-års møderne afholdes af Sundhedscenter Vest som et ekstra forebyggende og sundhedsfremmende tilbud til alle de +90-årige, der bor hjemme og i det daglige klarer sig uden hjælp fra kommunens Sundheds- og Omsorgsafdeling.

Kommunen tilbyder et forebyggende hjemmebesøg i det år man fylder 75 år. Fra det år, hvor man fylder 80 og frem, tilbydes man et årligt forebyggende hjemmebesøg. Som supplement til disse hjemmebesøg afholdes seniormøder hvert år i uge 10 for borgere på 65 år og derover.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce