Annonce
Ringkøbing-Skjern

Så kommer vaccinen: De ældre og medarbejderne på Ringkøbing-Skjerns plejecentre vaccineres torsdag

På torsdag gennemføres covid-vaccinationen af beboere og medarbejdere på plejecentrene i Ringkøbing-Skjern. På fotoet ses Grethe Holm fra Svendborg, der vaccineres af læge Cees Stavenuiter. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix)
Praktiserende læger og sygeplejersker skal torsdag corona-vaccinere beboere og medarbejdere på Ringkøbing-Skjern Kommunes 16 plejecentre.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: På torsdag ankommer coronavaccinen til Ringkøbing-Skjern Kommune, hvorefter praktiserende læger og deres kliniksygeplejersker kan gå i gang med at vaccinere beboere og medarbejdere på de 16 plejecentre i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi ved endnu ikke, til hvilket plejecenter vaccinen ankommer, så hvor vi begynder, og hvor vi slutter, er endnu ikke fastlagt, siger fagchef Anja Thoft Bach hos Sundhed og Omsorg, der sammen med praktiserende Claus Kristensen i Ringkøbing står for planlægningen af den store vaccinationsdag af kommunens ældste og mest sårbare borgere.

Det bliver de lokale praktiserende læger og sygeplejersker, der foretager vaccinationerne på plejehjemmene i lokalområdet. Hvem af beboerne der skal stikkes først, og rækkefølgen derefter, skal afgøres af plejehjemslederen, fortæller Anja Thoft Bach.

De 16 plejecentre varierer i størrelse med Stauning Friplejehjem med 13 beboere som det mindste og Ringkøbing Plejehjem med 70 beboere som det største.

Annonce

10.800 borgere

Region Midtjylland forventer at have gennemført første vaccinationsrunde på regionens plejecentre i løbet af ugen.

Tirsdag vaccineres i Viborg, Norddjurs og Silkeborg, onsdag Hedensted og Herning, torsdag Ringkøbing-Skjern, Odder, Lemvig og Syddjurs, og fredag Skive og Syddjurs. Der udestår alene enkelte centre, hvor vaccinationsdagen er udsat på grund af smitteudbrud.

I alt vil 10.800 borgere på plejecentre i Region Midtjylland være vaccineret i ugens løb.

- Vi er forud for planen. Det skyldes en kæmpestor indsats fra alle involverede: Praktiserende læger, hospitalsapoteket, de ansatte i kommunerne på plejecentrene og Midttransport, der kører ud med vaccinerne. For eksempel er der på kort tid lavet en prøveordning, hvor de praktiserende læger selv blander vaccinerne. Normalt er det en opgave for hospitalsapotekets farmakonomer, men i så stort et vaccinationsprogram bliver de meget hurtigt en flaskehals. Det er et imponerende samarbejde på tværs af mange aktører i sundhedsvæsenet, vi er vidne til, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Rotte-rekord i 2020: Se, om der var rotter i dit nabolag

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce