Annonce
Sport

DBU-direktør frygter manglende VAR rammer danske dommere

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Danske dommere risikerer at misse internationale kampe, så længe der ikke er VAR i Superligaen.

Danske dommere kan risikere at bliver vraget til store internationale kampe, så længe der ikke er VAR (Video Assistant Referee) i Superligaen.

Sådan lyder bekymringen fra administrerende direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU) Kenneth Reeh i et interview med Jyllands-Posten.

- Danske dommere vil komme til at dømme færre internationale kampe.

- De vil stadig kunne medvirke i kampe, hvor der ikke er VAR, men så længe de ikke er uddannet i det, vil de sandsynligvis blive fravalgt til at dømme kampe, hvor der bruges VAR, siger han til avisen.

Kenneth Reeh siger desuden til JP, at en særskilt uddannelse i VAR for de danske dommere ikke vil hjælpe, da praktisk erfaring spiller en stor rolle, når dommere til internationale topkampe skal udvælges.

Både DBU og Divisionsforeningen, der repræsenterer de danske klubber, er klar til at indføre VAR fra 2020/21-sæsonen, men allerede fra den kommende sæson vil VAR blive brugt i Champions League fra playoffkampene.

Den endelige beslutning om indførelse af VAR i Superligaen bliver taget på et bestyrelsesmøde i DBU i den kommende weekend.

DBU og Divisionsforeningen har i sinde at påbegynde uddannelsen af 12 til 14 VAR-dommere og samme antal assisterende VAR-dommere i efteråret 2019.

Træningen af de nye dommere kommer blandt andet til at foregå til kampe i Reserveligaen i den kommende sæson.

Udgifterne i forbindelse med at indføre VAR vil blive fordelt mellem DBU og Divisionsforeningen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce