Annonce
Sport

DBU-direktør frygter manglende VAR rammer danske dommere

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Danske dommere risikerer at misse internationale kampe, så længe der ikke er VAR i Superligaen.

Danske dommere kan risikere at bliver vraget til store internationale kampe, så længe der ikke er VAR (Video Assistant Referee) i Superligaen.

Sådan lyder bekymringen fra administrerende direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU) Kenneth Reeh i et interview med Jyllands-Posten.

- Danske dommere vil komme til at dømme færre internationale kampe.

- De vil stadig kunne medvirke i kampe, hvor der ikke er VAR, men så længe de ikke er uddannet i det, vil de sandsynligvis blive fravalgt til at dømme kampe, hvor der bruges VAR, siger han til avisen.

Kenneth Reeh siger desuden til JP, at en særskilt uddannelse i VAR for de danske dommere ikke vil hjælpe, da praktisk erfaring spiller en stor rolle, når dommere til internationale topkampe skal udvælges.

Både DBU og Divisionsforeningen, der repræsenterer de danske klubber, er klar til at indføre VAR fra 2020/21-sæsonen, men allerede fra den kommende sæson vil VAR blive brugt i Champions League fra playoffkampene.

Den endelige beslutning om indførelse af VAR i Superligaen bliver taget på et bestyrelsesmøde i DBU i den kommende weekend.

DBU og Divisionsforeningen har i sinde at påbegynde uddannelsen af 12 til 14 VAR-dommere og samme antal assisterende VAR-dommere i efteråret 2019.

Træningen af de nye dommere kommer blandt andet til at foregå til kampe i Reserveligaen i den kommende sæson.

Udgifterne i forbindelse med at indføre VAR vil blive fordelt mellem DBU og Divisionsforeningen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Jobpatruljen rykker ud

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce