Annonce
HB

DBU arbejder på at HB kan genoptage turneringen

Holstebro Boldklub står med gode kort for at kunne forsvare førstepladsen i Danmarksserien og dermed også muligheden for at rykke op i 2. division, hvis turneringen genoptages i juni. Foto: Morten Stricker
I næste uge regner Dansk Boldspilunion at have en afklaring på, hvordan Danmarksserien skal afvikles og oprykkerne til 2. division findes.
Annonce

Holstebro: Torsdag aften genoptages superligaen igen og hvis alt går vel, kan Holstebro Boldklubs førstehold i Danmarksserien følge trop efter den 8. juni. Sådan lyder en foreløbig melding fra DBU, som er udsendt tirsdag.

I første omgang har DBU’s Bestyrelse besluttet, efter indstilling fra administrationen og opbakning fra Lokalunionerne, at suspendere nedrykningen for indeværende sæson i Danmarksserien (for herrer) og kvindernes 1. division. Derudover fortæller unionen, at der arbejdes hårdt på at finde en model for, hvordan Danmarksserien kan genoptages.

- Der skal dog fortsat findes oprykkere fra Danmarksserien, og derfor arbejdes der fortsat på at genoptage turneringen i et eller andet format fra den 8. juni i fase 3 af regeringens genåbningsplan uden anvendelse af test. Dette forudsætter, at der igen må spilles kampe i amatørfodbolden, og at forsamlingsforbuddet efter planen bliver hævet fra 10 til 30-50 personer, skriver DBU.

I fodboldmiljøet er den generelle forventning, at man får lov til at spille de fire spillerunder, der mangler, før alle hold har mødt hinanden to gange. Dernæst venter der formentlig det varslede playoff-spil mellem de fire hold på førstepladserne i de fire Danmarksserie-puljer om at fordele de tre oprykningsbilletter til 2. division.

Hos Holstebro Boldklub bliver dagens udmelding dog modtaget med både glæde og skepsis.

- Det gode er, at der er lagt op til at vi kommer til at spille igen, men jeg har svært ved at tro på, at vi kan nå at spille fire kampe plus playoff, hvis vi først må gå i gang med at træne rigtigt efter den 8. juni, siger sportschef Henrik 'HC' Christensen.

Og så er sportschefen en smule bekymret over hvilke kampe, der venter, på baggrund af beslutningen om at suspendere nedrykning.

- Reelt set er der nu syv hold i puljen, der ikke længere har noget at spille for. Det kan gøre det svært at finde en sportslig fair afgørelse, og det siger jeg altså, selvom HB sådan set kan få en fordel af det, fordi tre af de fire hold vi mangler at møde, ikke længere skal kæmpe for overlevelse, siger Henrik Christensen.

Den endelige udmøntning af Danmarksserien vil blive drøftet i DBU Breddes bestyrelse og Breddekomiteen inden godkendelse i DBU’s bestyrelse. DBU forventer at kunne melde mere ud om turneringsformatet for Danmarksserien i løbet af næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce