Sport

Dauphiné-triumf sender Fuglsang på andenpladsen på rangliste

Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
Jakob Fuglsang overhaler med sin sejr i Critérium du Dauphiné sloveneren Primoz Roglic på verdensranglisten.

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang nærmer sig toppen på verdensranglisten.

Søndag kunne danskeren stille sig øverst på podiet som samlet vinder af det franske cykelløb Critérium du Dauphiné.

Sejren gav nok point til Astana-rytteren til at hoppe op på andenpladsen, da Den Internationale Cykelunion (UCI) søndag opdaterede verdensranglisten.

Dermed avancerer Fuglsang en enkeltplads og overhaler lige nøjagtig sloveneren Primoz Roglic (Jumbo-Visma).

Fuglsang har 3541, mens Roglic har 3536,28 point på tredjepladsen.

Listen toppes stadig af franske Julian Alaphilippe (Quick Step), der har 3720,95 point.

Alaphilippe kørte også et fint Critérium du Dauphiné, hvor han sikrede sig løbets bjergtrøje foran danske Magnus Cort (Astana).

Jakob Fuglsang vandt cykelløbet i det sydøstlige Frankrig med 20 sekunder ned til nummer to, Tejay van Garderen (Education First).

Inden søndagens sidste etape trak Adam Yates (Mitchelton-Scott) sig fra løbet på grund af sygdom. Yates lå blot otte sekunder efter danskeren i det samlede klassement, da han måtte udgå.

Næste store opgave for Fuglsang bliver Tour de France, der køres fra 6. til 28. juli.

Her jagter danskeren triumf, efter at det sidste år blev til en skuffende 12.-plads i det prestigefyldte løb.

Fuglsangs bedste placering i Touren var en syvendeplads i 2013.

/ritzau/

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce