Annonce
Sport

Dauphiné-triumf sender Fuglsang på andenpladsen på rangliste

Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
Jakob Fuglsang overhaler med sin sejr i Critérium du Dauphiné sloveneren Primoz Roglic på verdensranglisten.

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang nærmer sig toppen på verdensranglisten.

Søndag kunne danskeren stille sig øverst på podiet som samlet vinder af det franske cykelløb Critérium du Dauphiné.

Sejren gav nok point til Astana-rytteren til at hoppe op på andenpladsen, da Den Internationale Cykelunion (UCI) søndag opdaterede verdensranglisten.

Dermed avancerer Fuglsang en enkeltplads og overhaler lige nøjagtig sloveneren Primoz Roglic (Jumbo-Visma).

Fuglsang har 3541, mens Roglic har 3536,28 point på tredjepladsen.

Listen toppes stadig af franske Julian Alaphilippe (Quick Step), der har 3720,95 point.

Alaphilippe kørte også et fint Critérium du Dauphiné, hvor han sikrede sig løbets bjergtrøje foran danske Magnus Cort (Astana).

Jakob Fuglsang vandt cykelløbet i det sydøstlige Frankrig med 20 sekunder ned til nummer to, Tejay van Garderen (Education First).

Inden søndagens sidste etape trak Adam Yates (Mitchelton-Scott) sig fra løbet på grund af sygdom. Yates lå blot otte sekunder efter danskeren i det samlede klassement, da han måtte udgå.

Næste store opgave for Fuglsang bliver Tour de France, der køres fra 6. til 28. juli.

Her jagter danskeren triumf, efter at det sidste år blev til en skuffende 12.-plads i det prestigefyldte løb.

Fuglsangs bedste placering i Touren var en syvendeplads i 2013.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce