Annonce
Ringkøbing-Skjern

Danskerne valfarter til Vestjylland: Rekordmange sommerhuse er lejet ud i vinterferien

Vestjyderne har fået følgeskab af danske turister og sommerhusejere i hobetal. Det nyder de godt af hos Hvide Sande Røgeri, der generelt har haft en travl vinter i fiskebutikken. Foto: Søren Palmelund
Tyskerne må ikke komme herop, men det kan ikke forhindre, at sommerhusene i Ringkøbing-Skjern blive lejet ud i vildskab. Flere lokale bureauer melder om alt optaget i vinterferien, og det er ikke almindeligt.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Feriebolig. Feriehus. Ordene er mest nogle, man finder i en statistik over solgte huse. Eller måske kan man også se det i en til salg-annonce hos en ejendomsmægler. De fleste danskere kalder det nok alligevel et sommerhus.

Men måske skal vi til at lære os selv lidt mere ejendomsmægler-jargon. For mange danske sommerhuse kan også bruges, når man skal være glad, hvis temperaturen er lavere end i et køleskab. Så egentlig er feriebolig nok mere dækkende end sommerhus.

Det er skolernes vinterferie et levende bevis på. Den største udbyder af feriehuse i Ringkøbing-Skjern er Esmark. Man har omtrent 2400 sommerhuse til udlejning i Ringkøbing-Skjern - især langs vestkysten. Det er ikke alle huse, der er kan lejes ud nu, men af dem, der kan, var der fredag eftermiddag et enkelt ledigt på hjemmesiden under kategorien ”last minute”.

- Vi har fuldt udlejet her i uge 7. Der er en generel efterspørgsel fra danskere, som vil i sommerhus for ligesom at komme væk hjemmefra, fortæller Esmarks direktør, John Brügmann.

Esmark var ikke ene om at have fuldt booket. Dagbladet har også talt med DanWest og Feriepartner Bork Havn, der også kan melde om fulde feriehuse.

- Vi annullerede to bookede huse torsdag formiddag. De var booket igen inden fyraften klokken 16. Så hurtigt går det, siger Birthe Høst fra Feriepartner Bork Haven.

Annonce

Den positive side af corona

Birthe Høst har arbejdet i den vestjyske sommerhusbranche siden 1982. Denne vinter har sommerhusene været velbesøgt i weekenderne, og nu slår vinterferien altså sandsynligvis også rekord med alt optaget.

- Vi har egentlig haft godt med danskere, og jeg tror, de trænger til at komme hjemmefra. Det er den positive side af corona, at vi har travlt, siger Birthe Høst.


Vinteren har været lidt bedre end vanligt, og med til succesen hører vinterferien.

Karsten Fyhn, ejer og direktør, DanWest


Både hos Feriepartner Bork Havn og hos DanWest har man ringet rundt til ejerne for at få dem til at leje ud. Meget tyder på, at sommerhusene bliver fyldte. For enten skal ejerne selv bruge husene, eller også bliver de booket med tøbrudsfart.

Annonce

God ferie og fornuftig vinter

Selvom ejerne ikke altid er til at overtale til at leje ud, har man fået lejet flere huse ud end tidligere set.

Det betyder en hel del for det samlede indtryk af vinterperioden, at skoleferien er en succes.

- Vinteren har været lidt bedre end vanligt, og med til succesen hører vinterferien. Det trækker gevaldig op, at vi har udsolgt her. Normalt lejer vi 50 procent ud; nu er det 100, fortæller ejer og direktør hos Dan West, Karsten Fyhn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kære borgmester: Jeg savner stadig svar

Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Ringkøbing-Skjern

Søndagens coronatal: Ingen nye smittede dagen før afgangseleverne vender tilbage skole

Skjern For abonnenter

Vestjylland skulle være Henris ferieflirt: Nu er han Skjern-mand og starter en lokal tv-kanal

Annonce