Debat

Danskerne siger ja til Krifas forslag om kompetenceløft

Læserbrev: Ifølge en undersøgelse fra YouGov bakker et flertal af danskere op om et forslag fra Krifa om at give alle ret til frihed med løn i to uger om året til kompetenceudvikling. Forslaget er en del af Krifas bud på en mestringslov. Den skal sikre, at alle bliver rustet bedst muligt til fremtidens arbejdsmarked.

Vi danskere har generelt en oplevelse af at være gode til vores arbejde. Det viser God Arbejdslyst Indeks, som Krifa udgiver hvert år sammen med Institut for Lykkeforskning og Gallup.

Det giver god arbejdslyst at være god til sit arbejde. Men det at være god til sit arbejde i dag er ikke det samme som at mestre sit job i fremtiden. Krifas forslag til en mestringslov indeholder for det første en udviklingsplan for den enkelte medarbejder efter ferielovens principper. Planen skal beskrive, hvordan den enkelte vil udvikle sin faglige, personlige og sociale mestring. Alle medarbejdere skal have ret til frihed med løn i to uger om året til at gennemføre udviklingsplanen.

For det andet ønsker Krifa at genindføre uddannelsesorloven med en SU-ydelse, der svarer til 80 procent af den maksimale dagpengesats. På den måde får alle på arbejdsmarkedet mulighed for at udvikle sig fagligt, personligt og socialt, uden tab af indtægt.

Og danskerne bakker op om vores forslag. Ikke mindst forslaget om at give alle ret til frihed med løn i to uger om året til kompetenceudvikling, ser ud til at have befolkningens opbakning. Næsten 60 procent svarer ifølge undersøgelsen fra YouGov, at de enten er enige eller meget enige i Krifas forslag. Det er særligt lønmodtagere, der ville stemme på partier til venstre for midten, der ser ud til at være begejstrede for forslaget. Så jeg håber, at Mette Frederiksen og Co lytter, og at de vil være med til at sikre, at vi danskere også i fremtiden kan mestre vores arbejde.

0/0
Annonce
Klumme For abonnenter

Klumme: Mens mange kæwler om valg, kigger jeg på æwler

Annonce
Annonce
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Klumme

Midt i en konfirmationstid: Talen, som en farfar aldrig fik holdt til sit ældste barnebarn

Klumme

Hvad har Kasper Søndergaard, min cykel og sammenhængskraft til fælles?

Debat

Den fødende kvinde

Leder For abonnenter

Lad os mødes i Hvide Sande

Gråvejr, frisk vind fra vestnordvest og kun 11 grader her på tærsklen til sommeren … Men i det mindste er der ikke udsigt til regn, så der er ingen grund til at blive hjemme, når der i eftermiddag indbydes til Ringkøbing-Skjern Kommunes største byfest - "Danmarks Dejligst i Naturens Rige"! Lidt vind i håret og småkoldt gråvejr kan vel ikke skræmme en vestjyde - især ikke, når festen er gratis, programmet omfattende og stemningen med garanti hyggelig. Det var den i alt fald sidste år, da den turnerende festival Danmarks Dejligst første gang ramte Naturens Rige; det foregik på Bundsbæk Mølle, hvor 1500 mennesker mødte op. Lad os håbe, at der kommer endnu flere til Hvide Sande i dag. For festen er udtryk for en god idé om at skabe samling og sammenhæng i vores geografisk store kommune. En dag, hvor vi kan skabe nye forbindelser og venskaber på tværs af både foreninger og organisationer, virksomheder, byer og - ikke mindst - de gamle kommuneskel. Kort sagt en slags "mini-folkemøde". Af samme grund er festivalen også turnerende; det er meningen, at den år for år flytter rundt fra sted til sted i kommunen. Det er altid oplysende at se andre end de normale hjørner af vores fælles matrikel. I år er turen altså kommet til Hvide Sande, hvor festen foregår langs havnen ved Troldbjergvej nordvest for Kammerslusen. Helt i festivalens ånd holdes den med hjælp fra det lokale frivillige foreningsliv, og 80 procent af overskuddet vil blive udbetalt til de foreninger, der hjælper til. De sidste 20 procent videreføres som startkapital til næste års gratis Danmarks Dejligst. Og hvad kan du så forvente, hvis du møder op? Ja, selvfølgelig er der en masse gratis musik. På den Store Ude-Scene vil lokale musikere som sangeren Karen Kousgaard, Vokal Vest og Ringkøbinggarden levere musikken sammen med rapperen Jokeren, den danske popgruppe Back to Back og country-musiker Tamra Rosanes. Men det er selvfølgelig ikke musik alt sammen. Du kan for for eksempel møde lokale byrådspolitikere, der vil opholde sig i et politisk debattelt. På den Lille Inde-Scene kan du deltage i debatter om tre af FN's 17 verdensmål, som rådgivningscentret Frivillig Vest har udvalgt. Temaerne er "mindre ulighed" og "bæredygtig energi/klimaindsats". Derudover sker der selvfølgelig en masse andet. Ikke mindst kan du møde en masse foreninger, der fortæller om, hvad de arbejder med. For er der noget, der er karakteristisk for Naturens Rige, er det, at vi har et rigt og varieret foreningsliv. Der er kort sagt lagt op til en hyggelig lørdag eftermiddag og aften i Hvide Sande for borgere i hele kommunen. Og ingen har vist endnu taget skade af en smule vind i håret …

Klumme

Alle hører til et sted og har to vigtige valg!