Annonce
Hvide Sande

Danskere vil have sommerferien på plads

Danskerne har opdaget glæden ved sommerhusferie. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Både Esmark og DanWest glæder sig over at danskerne har fået øjnene op for sommerhusferie i Vestjylland.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Sommerferien er for mange danskere årets store højdepunkt. Antallet af sommerhusbookinger til 2021 lå ved udgangen af november på 240.000 uger. Det er 14 procent højere end samme tid et år før, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Vi sælger drømme og oplevelser. Danskerne vil være sikre på at få deres sommerferie, og et feriehus i Danmark kan man overskue - også i denne tid, siger John Brügmann, administrerende direktør i Esmark.

Som det er nu, er grænsen til Tyskland lukket for feriegæster og andre rejselystne. Ingen ved, hvornår udenlandske feriegæster må komme til Danmark, eller hvornår ferieglade danskere må rejse ud. Derfor er det de danske bookinger, der netop nu tikker ind hos feriehusbureauerne.

Annonce

Forskellige men ens

Feriegæsternes nationalitet kommer til udtryk på forskellig vis, viste det sig sidste sommer:

- Danskerne er vant til, at man skal løfte op i håndtaget for at låse døren. Vi er også vant til at stikkontakten har en afbryder, der både tænder og slukker. Danskerne går også mere ud og spiser på de lokale restauranter, end tyskerne gør, fortæller John Brügmann.


Danskerne er vant til at man skal løfte op i håndtaget for at låse døren. Vi er også vant til at stikkontakten har en afbryder der både tænder og slukker.

John Brügmann, adm. direktør i Esmark


Hos DanWest har de også oplevet forskellen på gæsterne:

- Tyskerne tager til stranden uanset vind og vejr, hvor danskerne gerne vil mere ud og opleve områdets natur, kultur og spisesteder, siger direktør Karsten Fyhn.

Ellers er der ikke den store forskel for feriehusbureauerne på, om de har danske eller tyske gæster.

Annonce

Som ved Murens Fald

- Vi håber selvfølgelig, at grænsen bliver åbnet igen til påske. For selvom danskerne gerne vil herud i sommerferien, så mangler vi de tyske gæster udenfor hovedsæsonen. Men lige nu er det svært at vide, hvad der kommer til at ske, siger Karsten Fyhn og tilføjer:

- Vi ser, at flere tyskere booker et hus i sidste halvdel af 2021.

Han lover derfor, at han og medarbejderne sidder klar, når grænserne bliver åbnet, og tyskerne igen tør booke ferie langs den jyske vestkyst.

Det samme glæder John Brügmann hos Esmark sig også til:

- Det bliver jo som i 90'erne efter Murens Fald. Når grænserne bliver åbnet, vil de alle skynde sig at booke et feriehus.

Annonce

Fordele ved feriehus

Da mange danskere sidste år blev "nødt til" at holde ferie i Danmark, blev mange af dem opmærksomme på fordelene ved at holde ferie i Danmark:

- De nød den kortere køretur, et feriehus lægger i høj grad op til nærvær med familien og tid i naturen. For danskerne er kvaliteten vigtig - både i feriehuset men også i det, de oplever og spiser, og det får de her. Derfor vender mange af dem tilbage igen i år - og når de booker allerede nu, er det, fordi de, lige som vi andre, har brug for et lys for enden af den her tunnel. De vil være sikre på at få en god sommerferie, siger John Brügmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce