Annonce
Sport

Danskere svømmer VM på langbane i gang i Sydkorea

Ed Jones/Ritzau Scanpix
De danske svømmere har natten til søndag indledt VM på langbane i Sydkorea.

Den danske svømmer Anton Ipsen har svømmet 400 meter fri med en tid på 3 minutter og 48,5 sekunder under VM på langbane i Sydkorea.

Det var 4,4 sekunder langsommere, end den hurtigste svømmer, kinesiske Yang Sun.

Anton Ipsen indtager dermed en 12.-plads i disciplinen efter den indledende runde.

Natten til søndag har Danmark også stillet med fire svømmere i disciplinen 4 x 100 meter fri for kvinder.

Julie Kepp Jensen lagde ud og blev efterfulgt af Signe Bor, Jeanette Ottesen og til sidst Emily Gantriis.

Tilsammen klarede de disciplinen på 3 minutter og 42,20 sekunder. Dermed indtager danskerne en 14.-plads ud af 18 efter den indledende runde.

Blandt kvinderne har Emilie Beckmann svømmet 100 meter butterfly på 59,94 sekunder, hvilket rækker til en 28.-plads efter den indledende runde.

Emilie Beckmanns tid er 3,49 sekunder langsommere end svenske Sarah Sjöströms, der indtager førstepladsen med en tid på 56,45 sekunder.

Danske Tobias Bjerg har svømmet 100 meter bryst. Det klarede han på 1 minut og 0,29 sekunder. Dermed indtager han en 15.-plads efter den indledende runde.

Langbane-VM bliver afholdt på Nambu University Municipal Aquatics Center i den sydkoreanske by Gwangju.

Semifinalerne og de første finaler afholdes søndag fra klokken 20 lokal tid, hvilket vil sige søndag fra klokken 13 dansk tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce