Sport

Danskere hjælper Elia Viviani til etapesejr i Schweiz

Luk Benies/Ritzau Scanpix
Kasper Asgreen og Michael Mørkøv kørte Elia Viviani i position til sejren på 4. etape af Schweiz Rundt.

Italieneren Elia Viviani (Quick-Step) kom med stor dansk hjælp først over målstregen på 4. etape af Schweiz Rundt.

På den sidste kilometer af etapen blev han ført frem af holdkammeraterne Kasper Asgreen og Michael Mørkøv, som afleverede italieneren i en perfekt position i spurten om etapesejren.

På den anden side af målstregen fik Mørkøv en stor krammer af Viviani som tak for hjælpen. Det er Vivianis femte sejr i 2019 og nummer 72 i karrieren.

Etapen vil først og fremmest blive husket for en episode cirka 30 kilometer fra mål.

Her røg Geraint Thomas (Team Ineos) i asfalten, og Tour-favoritten blev siddende, mens han blev tilset af en læge. Efterfølgende meddelte Team Ineos, at Thomas var på vej på hospitalet og ude af etapeløbet.

Schweiz Rundt har ry for at være et af de løb, der tester formen blandt flere bejlere til Tour-tronen, og Thomas var også spået til at kunne gøre sig gældende i løbets klassement.

De øvrige ryttere kunne ikke tage sig af britens styrt og kørte ufortrødent videre. Cirka syv kilometer fra mål blev resterne af et udbrud hentet, og det lignede atter et sprinteropgør om etapesejren.

I modsætning til mandagens etape var Viviani denne gang hurtigere end Peter Sagan (Bora-Hansgrohe). Sagan endte til sidst som nummer tre, da Michael Matthews (Sunweb) også nåede at komme ind foran slovakken.

Sagan beholder dog løbets førertrøje, mens Kasper Asgreen beholder løbets ungdomstrøje, selv om danskeren nu dumper ned som tre i klassementet, mens Michael Matthews er ny mand på andenpladsen.

De to forfølgere er henholdsvis 10 og 15 sekunder efter Sagan i klassementet.

/ritzau/

0/0
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce