Annonce
Hvide Sande

Danske havne er blandt de mest effektive i verden

En del af visionen for Hvide Sande Havn, med direktør Steen Davidsen i front, siger blandt andet, at havnen i 2020 skal være vestkystens foretrukne landingssted for mindre og mellemstore fiskefartøjer. Arkivfoto: Jørgen Kirk

I det store billede er Hvide Sande Havn blot en lille fisk, men ifølge en ny analyse indtager havnene i Danmark en fornem placering som nummer seks på en liste over verdens mest effektive havne.

Hvide Sande: På sin vis har havnen i Hvide Sande andel i, at Danmark indtager en placering som nummer seks på en ny rangliste over verdens mest effektive havne, men havnedirektøren i det vestjyske, Steen Davidsen, holder igen med store armbevægelser.

Godt nok er Hvide Sande Havn den femtestørste herhjemme, når det kommer til fisk, men som trafikhavn er andre byer langt længere fremme:

- Vi håndterer omkring 170.000 ton gods om året, så vi er langt nede på skalaen. Vi er ikke ret store på trafik, siger Steen Davidsen.

Han kender iøvrigt ikke til detaljerne i den nye analyse, der er udarbejdet af World Economic Forum.

Listen toppes af Singapore, og foran Danmark ligger også Holland, Finland, Hong Kong og USA, mens Panama, Japan, Estland og Belgien følger i kølvandet på top-ti.

World Economic Forum har i alt undersøgt 139 lande med erhvervshavne, hvor der er blevet kigget på elementer som frekvens, punktlighed, fart og pris.

Annonce

Vi kommer aldrig op i liga med de helt store målt på trafikaktiviteter, for det er vores vanddybde for ringe til

Steen Davidsen, direktør, Hvide Sande Havn

Mongoliet er agterude

I en kommentar til den nye undersøgelse siger direktør i brancheorganisationen Danske Havne, Tine Kirk Pedersen, at "Danmark har længe været en maritim stormagt, og det skal vi også være i fremtiden":

- Men det kommer ikke af sig selv, og vi skal fortsætte med at kæmpe for bedst mulige betingelser for vores havne, for det er dem, der stiller søvejen til rådighed for en kæmpestor del af vores eksport, siger Tine Kirk Pedersen.

Brancheorganisationen repræsenterer 64 erhvervshavne.

Direktøren for Hvide Sande Havn konstaterer, at "vi er kun lige kommet i gang":

- Og vi kommer aldrig op i liga med de helt store målt på trafikaktiviteter, for det er vores vanddybde for ringe til, siger Steen Davidsen.

I bunden af den lange liste over 139 lande med erhvervshavne ligger i øvrigt Mongoliet, Kirgisistan og Tadsjikistan.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

800.000 kroner i spil: Musikskolechef er i tvivl om mulighed for tilbagebetaling

Annonce