Sport

Danske curlingkvinder taber sidste VM-kamp i Silkeborg

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Danmark måtte se sig besejret af Canada i 12. og sidste VM-kamp på hjemmebanen i Silkeborg fredag.

De danske curlingkvinder sluttede VM i curling i Silkeborg af med et nederlag, da Canada sent fredag vandt 5-3 over Danmark.

Nederlaget til skipper Madeleine Dupont og hendes hold kom, efter at Danmark tidligere fredag formåede at besejre Finland 7-6.

Dermed blev status for Danmark en tredjesidsteplads efter tre sejre i 12 kampe, mens Sverige, Korea, Rusland, Schweiz, Kina og Japan er videre til slutspillet om medaljerne i Silkeborg.

Der var godt nok ikke andet end æren på spil for hverken Danmark eller Finland i næstsidste runde tidligere fredag, hvor begge mandskaber inden mødet havde tabt otte af de første ti kampe.

Alligevel gik kampen helt til tiende ende, hvor en flot dansk afslutning sikrede to point og dermed en smal sejr på 7-6.

Kampen var helt tæt, og halvvejs stod det 3-3, men en god finsk sjette ende satte for alvor pres på Danmark.

Nede 3-5 fik danskerne kun et enkelt point ud af syvende ende, men i ottende lykkedes det at stjæle en ende, hvor finnerne ellers havde sidste sten, og udligne til 5-5.

Finland bragte sig på 6-5 i niende ende, så Danmark havde sidste sten i den tiende og sidste ende. Og den fik danskerne fuldt udbytte af.

Det lykkedes at have de to bedste sten i huset og sikre en sejr på 7-6.

I den sene kamp fredag reducerede Danmark efter fjerde ende til 1-2, men Canada bragte sig foran 5-1 efter tre point i sjette ende, og Danmark formåede ikke at vende kampen til sin fordel.

/ritzau/

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce