x
Annonce
ERHVERV

Danske Bank nedlægger 400 stillinger - 120 i Danmark fyres

Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters
120 Danske Bank-ansatte i Danmark mister deres job i en fyringsrunde, der koster i alt 400 stillinger.

Danske Bank nedlægger 400 stillinger, og det betyder, at 230 medarbejdere får en fyreseddel. Det oplyser banken torsdag.

Annonce

- Som følge af behov for at reducere omkostningerne nedlægger Danske Bank 400 stillinger, lyder det i en pressemeddelelse.

- Det har ikke været muligt at finde andre job i banken til alle berørte medarbejdere. Derfor opsiges omkring 230 medarbejdere på tværs af koncernen.

Af de 230 medarbejdere, der mister jobbet, er cirka 120 i Danmark, oplyser banken. Derudover bliver 60 ansatte i Finland og 44 ansatte i Litauen opsagt. Enkelte ansatte i Sverige og Norge mister også deres job.

60 ansatte tager imod en frivillig opsigelse.

Danske Bank har i alt omkring 22.000 medarbejdere i 13 lande.

De nedlagte stillinger er en konsekvens af en strategi i Danske Bank om øget digitalisering, skriver banken i sin pressemeddelelse.

- Nedlæggelsen af stillinger er en del af den plan, som Danske Bank har fremlagt frem mod 2023, skriver banken.

Bankens HR-chef, Karsten Breum, forklarer, at fyringerne er nødvendige for at skære i bankens udgifter.

- Vi ser på alle omkostninger på tværs af organisationen, siger han i bankens pressemeddelelse.

- I den forbindelse er vi også nødt til at se på antallet af medarbejdere.

- Derfor indførte vi blandt andet sidste år et ansættelsesstop, og i januar åbnede vi for frivillige fratrædelser til medarbejdere i visse dele af organisationen i Danmark, siger han.

I en kommentar har Finansforbundet, der er fagforbund for de ansatte i blandt andet banksektoren, bemærket, at fyringerne kommer "næsten sideløbende" med, at bestyrelsen i Danske Bank har foreslået et højere honorar til sig selv.

Flere danske banker har indført negative renter på privatkunders indlån af en vis størrelse med henvisning til behovet for flere indtægter. Her har Danske Bank været mindre aggressiv end andre danske banker.

Privatkunder i Danske Bank med en NemKonto får fra 1. juni minus 0,75 i rente for deres indlån over 1,5 millioner kroner.

Til sammenligning har Sydbank og Jyske Bank annonceret, at privatkunder med en NemKonto skal betale negative renter for indlån over 250.000 kroner.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce