Annonce
Erhverv

Danske Bank-bestyrelse vil redde ledelse fra erstatningskrav

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det er ikke lykkedes Danske Bank at forsikre sig mod erstatningskrav i den grad, som banken har ønsket.

Danske Banks bestyrelse foreslår ved den kommende generalforsamling, at banken skal træde til og redde ledende medarbejdere i banken, hvis de bliver mødt med erstatningskrav højere end det, bankens forsikring kan betale.

Annonce

Der skal dog være tale om nye krav - og de må ikke have relation til sagen om formodet hvidvask i bankens tidligere estiske filial.

Forslaget står i indbydelsen til generalforsamlingen, som afholdes 17. marts.

Her kan man også læse, at det ikke er lykkedes Danske Bank at få forsikret sig så stærkt mod erstatningskrav, som bankens bestyrelse har ønsket.

- Det vil muligvis heller ikke kunne lade sig gøre at opnå en sådan dækning i de kommende år, står der i indbydelsen.

Banken har opnået en forsikring med en samlet dækningssum på 85 millioner euro - eller cirka 635 millioner kroner.

En dækningssum er de penge, man som udgangspunkt kan få udbetalt, hvis en hændelse, som man er forsikret mod, finder sted.

Her mener Danske Banks bestyrelse, at 635 millioner kroner forslår som en skrædder i helvede. Bankens bestyrelse skriver:

- Denne dækningssum er efter bestyrelsens opfattelse langt fra tilstrækkelig, henset til størrelsen af Danske Banks forretning og de risici, der er forbundet med denne forretning, herunder en betydeligt øget risikoeksponering under hensyntagen til dansk og international regulering samt relevante myndigheders håndhævelse heraf.

Bestyrelsen foreslår derfor, at ledelsen i Danske Bank samt bestyrelsen skal kunne holdes "skadesløse", hvis der rejses krav mod dem i forbindelse med deres arbejde i Danske Bank.

Her skal de kunne holdes skadesløse for et samlet beløb årligt på 250 millioner euro svarende til 1,87 milliarder kroner. Det er 165 millioner euro (1,2 milliarder kroner) højere end den nuværende forsikringsdækning.

Det vil betyde, at banken i så fald skal betale et sådan krav, ud over hvad forsikringen dækker.

Såfremt forslaget bliver stemt igennem, har det virkning efter generalforsamlingen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce