x
Annonce
Erhverv

Danske Bank-bestyrelse vil give sig selv lønforhøjelse

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
På grund af øgede krav fra myndigheder mener Danske Banks bestyrelse, at den bør have mere i løn.

Danske Banks bestyrelse foreslår at give sig selv en lønforhøjelse.

Annonce

Det fremgår af indbydelsen til bankens kommende generalforsamling 17. marts.

Hvor basishonoraret i 2019 var 537.500 kroner, foreslår bestyrelsen, at det hæves til 660.000 kroner. Det svarer til en lønforhøjelse på 23 procent.

Bestyrelsen begrunder forslaget med "øgede krav og forventninger fra tilsynsmyndigheder og øvrige interessenter".

Samtidig begrunder bestyrelsen forslaget med, at Danske Bank skal være i stand til at tiltrække kvalificerede kandidater.

En formand og en næstformand i en bestyrelse får ofte mere end et menigt bestyrelsesmedlem.

I forslaget til den nye aflønning indgår også, at bestyrelsesformand Karsten Dybvad fremover skal have fire gange basishonoraret - altså i alt 2,6 millioner kroner - og ikke 3,5 gange basishonoraret, som han får nu.

Ligeledes skal næstformandens honorar løftes fra halvanden gang et basishonorar til det dobbelte af et basishonorar.

Hvis forslaget bliver vedtaget, kan formanden, næstformanden samt de menige bestyrelsesmedlemmer se frem til en pæn lønforhøjelse.

Derudover skal alle medlemmer af bestyrelsen - både formænd og menige - have mere for at sidde i udvalg i bestyrelsen.

Jakob Due Olsen, der er nuværende bestyrelsesmedlem i banken, stiller ikke op til bestyrelsen igen.

Bestyrelsen foreslår at indstille tyske Martin Blessing og finske Raija-Leena Hankonen som nye i bestyrelsen, fremgår det af indkaldelsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Annonce