Annonce
Sport

Dansk verdensetter dropper Wimbledon for juniorer

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Clara Tauson har taget mod et wildcard til en WTA-turnering og deltager ikke i Wimbledons juniorturnering.

Tennisspilleren Clara Tauson stiller ikke til start i dette års juniorturnering i Wimbledon.

Den 16-årige dansker har droppet den store turnering syd for London for at stille op til en WTA-turnering i svenske Båstad, hvor Tauson har fået tildelt et wildcard.

Det fortæller sportschefen i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Buus Andersen, til TV2 Sport.

- Det var en svær beslutning. Clara ville rigtig gerne have spillet Wimbledon, men hun har haft lidt svært ved at få tildelt wildcards til de her WTA-turneringer.

- Det ville måske være en større oplevelse at spille Wimbledon. Men hun har jo prøvet at spille Wimbledon før, så valget faldt på Båstad, siger Jens Anker Buus Andersen til TV2 Sport.

I Båstad er der modsat juniorturneringen i Wimbledon vigtige WTA-ranglistepoint på spil.

I øjeblikket indtager Tauson en placering som nummer 368 i verden på WTA-ranglisten.

Tidligere på året vandt den danske teenager Australian Open for juniorer. Hun topper juniorernes verdensrangliste.

Wimbledon spilles i år fra 1. til 14. juli.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce