Sport

Dansk U21-hold stråler af selvtillid inden EM

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Humøret er højt og selvtilliden endnu højere for det danske U21-landshold, som snart drager til EM.

17. juni skyder det danske U21-landshold EM i Italien i gang med den hårdest mulige modstander i form af de forsvarende tyske europamestre og verdensrangliste-ettere.

Men efter sejre over stormagter som Belgien og ikke mindst Frankrig i de seneste testkampe er det et dansk hold fuld af selvtillid, som U21-landstræner Niels Frederiksen tirsdag udtog på et pressemøde i Hornbæk.

- Vi kommer ind med stor selvtillid. Jeg synes, vi har en rigtig spændende trup, og vi kan stille et rigtig, rigtig stærkt hold, siger FC Nordsjællands-forsvarer Victor Nelsson.

Især sejren ude over Frankrig i marts fire dage efter at have slået Belgien hjemme har boostet troen på egne evner på holdet.

- Det er måske det bedste hold ved EM, tror jeg. De har et par gode spillere. Vi slog dem og spillede en rigtig god kamp og kunne måske endda have vundet større.

- Så jeg synes, vi har gode chancer til EM, og vores mål er at komme videre fra puljen, siger Nelsson.

Ved udtagelsen lagde U21-landstræner Niels Frederiksen heller ikke skjul på, at målsætningen er at komme videre fra puljen indeholdende Tyskland, Serbien og Østrig, og at han har høje tanker om sit holds niveau.

- Det er en pulje med tre meget forskellige modstandere, og vi skal have gang i hele værktøjskassen i forhold til det taktiske, mener Niels Frederiksen.

- Men hvis vi rammer 100 procent, så er jeg også sikker på, at vi godt kan slå Tyskland.

Han udtog tirsdag en bruttotrup på 26 spillere, som 3. juni samles og træner frem til 7. juni, hvor tre mand skæres fra, så han får den trup på 23 mand, der er maksimum til EM.

Jacob Bruun Larsen har spillet en flot sæson i Borussia Dortmund, og han kender en del af de tyske spillere godt.

Han mener ligesom sin landstræner, at det danske hold sagtens kan gøre ondt på de tyske favoritter.

- 100 procent. Helt enig, konstaterer han tørt.

- Jeg vurderer, at vi har en rigtig fin trup med et godt potentiale også og et godt miks af ældre og yngre spillere.

Det danske hold spiller 12. juni sidste testkamp mod Kroatien, inden det går løs ved EM i Italien.

/ritzau/

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce