Annonce
Erhverv

Dansk revisorfirma har løst opgaver for formodede svindlere

Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Ifølge Information og Finans har flere selskaber i et svindelnetværk været kunder ved samme revisorfirma.

Et lille revisorfirma fra København har haft forbindelser til en række selskaber, der er blevet anvendt til erkendt og formodet momssvindel.

Det skriver Information og Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans, som har samarbejdet om en kortlægning af sagen.

Kortlægningen har afdækket et netværk med 14 forretningsmænd, der via selskaber tilsammen har oparbejdet en gæld til den danske statskasse på over 800 millioner kroner i moms og skat.

Nu viser det sig, at mindst 33 selskaber, der har indgået i det formodede svindelnetværk, har været kunder hos Revisionsfirmaet Niels Ole Ellegaard. Det svarer til knap hver fjerde af de 138 selskaber i det kortlagte netværk.

Sagen vækker opsigt hos flere eksperter, som Information og Finans har talt med.

- Enten er revisoren bare meget uheldig, eller også har de kriminelle opfattet, at her er et svagt led i kontrolsystemet, siger Jakob Dedenroth Bernhoft, der er direktør i Revisorjura.dk.

Revisorer har ligesom eksempelvis banker og advokater en særlig forpligtelse til at indberette mistanke om økonomisk kriminalitet, skatteunddragelse, hvidvask eller terrorfinansiering til bagmandspolitiet (SØIK).

Det kræver blandet andet hvidvaskloven.

- Jeg vil håbe, at den her revisor har foretaget en del indberetninger til myndighederne, siger Lars Krull, der er seniorrådgiver ved Aalborg Universitet.

Det er imidlertid ikke tilfældet.

Revisor Hakan Keser, der er direktør i Revisionsfirmaet Niels Ole Ellegaard, oplyser, at firmaet kun har foretaget én indberetning til bagmandspolitiet - og det var i en anden sag.

Han afviser over for Information og Finans, at firmaet har gjort noget forkert.

- Vi har eksisteret i 25 år, og vi har på ingen måde svindlet, snydt nogen eller noget. Vi er kede af, at de her selskaber er blevet misbrugt. Hvis jeg havde kunnet stoppe det, så ville jeg have gjort det, siger Hakan Keser.

Ifølge Information og Finans er firmaet tidligere på måneden i en anden sag blevet politianmeldt af Erhvervsstyrelsen på baggrund af mistanke om "afgivelse af urigtige eller vildledende oplysninger" i forbindelse med stiftelse af 27 selskaber i 2018.

Hakan Keser ønsker ikke at udtale sig om politianmeldelsen, som han dog oplyser, han er uenig i.

/ritzau/

Annonce
Link til artikel hos Information
Link til artikel hos Finans
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce